DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Lefkoşa’ya bir park daha

Lefkoşa’ya bir park daha
11.08.2023 19:38
3
A+
A-

[ad_1]


Başkent Lefkoşa’da belediye evlerinin bulunmuş olduğu alanda uzun süredir atıl durumda bulunan yeşil alan, LTB’nin öz kaynak yatırımı ile parka dönüştürüldü.
Parka, 2010 senesinde Lefkoşa’da trafik kazasında yitirdiğimiz Feride Yemenicioğlu’nun adı verildi.

Yemenicioğlu, Bedrettin Demirel Caddesi’nde yolu yaya olarak geçmeye çalışırken, aracın çarpması sonucu yaşamını kaybetmişti:
LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın açılışını gerçekleştirdiği park 100 metrekare çocuk oyun parkı, 750 metre yürüyüş yolu, 2.400 metrekare yeşil alan düzenlemesi, 65 metrekare açık hava spor alanı, spor aletleri, 90 metrekare kaldırım ve 16 araçlık otopark ile bölgeye hizmet verecek.
Açılışa Yenişehir Bölgesi Muhtarı Metin Bıçkıcıoğlu, parka adı verilen merhume Feride Yemenicioğlu’nun ailesi, Gülen Yüzler Anaokulu ve ÖZEV’den öğrenciler ve öğretmenler yanında LTB çalışanları ve bölge sakinleri katıldı. Etkinlikte fidan dikimi de gerçekleştirildi.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı yapmış olduğu açıklamada, oldukça uzun senelerdir bölgede atıl bulunan, 90’lı yıllardan sonrasında da Kaymaklı belediye evleri içinde kalan bu alanı yıl içinde söz verdikleri şeklinde park haline getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Belediye evlerinde kalanların en büyük problemlerinden biri hep birlikte oturup söyleşi edecekleri spor yapacakları yerin olmaması bulunduğunu ifade eden Başkan Harmancı, “ümit ederim bundan sonrasında burada sosyalleşebilmelerinin keyfini çıkarırız. Bölgelerde mahalle parklarının mühim bulunduğunu, sakinlerin yaşamına büyük katkı sağladığını düşünüyoruz. Yemenicioğlu’nu dualarla anarken, burada oynayan evlatların onun şeklinde sanatçı olacaklarını umuyorum” dedi.
Başkan Harmancı’nın arkasından söz alan Yenişehir Bölgesi Muhtarı Metin Bıçkıcıoğlu ise 2010 senesinde vefat eden Feride Yemencioğlu’nun adına bu parkı yapmak için büyük mücadeleler verdiklerini sadece olumsuzluklarla karşılaştıklarını altını çizdi.

Bıçkıcıoğlu, Başkan Harmancı’ya teşekkür ederken, “Kendisinden Tanrı razı olsun, bizlere ehemmiyet verdi, dinledi ve parkın bitmesini sağlamış oldu. Parkın bitmiş bulunduğunu görmek büyük mutluluk” dedi.
İleriş Yemenicioğlu: “Başkan Harmancı, Akıncı’nın belediye başkanlığından sonrasında da Lefkoşa’ya en oldukça yakışan belediye başkanıdır”
Son olarak bir konuşma icra eden Feride Yemenicioğlu’nun eşi İleriş Yemenicioğlu mahallenin dört dörtlük bir muhtara haiz bulunduğunu belirterek, Bıçkıcıoğlu’nun park için senelerce savaşım eden bir şahıs bulunduğunu belirtti.
Yemencioğlu, Başkan Harmancı’ya da teşekkür ederken, kendisi için “Mustafa Akıncı’nın belediye başkanlığından sonrasında da Lefkoşa’ya en oldukça yakışan belediye başkanı” ifadesini kullandı.
 

[ad_2]

Kaynak: halkinsesikibris Haber Sitesi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.