DOLAR
32,2406
EURO
34,7782
ALTIN
2.436,99
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Açık
20°C

40’ıncı Kurum Yıl Dönümünde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Objektifinden KKTC Fotoğrafları sergisi İstanbul’da açıldı

40’ıncı Kurum Yıl Dönümünde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Objektifinden KKTC Fotoğrafları sergisi İstanbul’da açıldı
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İstanbul temasları kapsamında, İstanbul Tecim Odası’nı (İTO) ziyaret etti.

 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ziyarette yapmış olduğu konuşmada, Türkiye’nin ortaya koyduğu ihracat hedeflerinin gerçekleştiriyor bulunduğunu görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, yeni yüzyılın hayırlara vesile olmasını diledi; Türkiye’nin bu yüzyıldaki başarısının KKTC başta olmak suretiyle tüm Türk Devletlerine yansıyacağını söylemiş oldu.
 
Türk Devletleri Teşkilatı’nın gözlemci üyesi olarak Türkiye öncesi Kırgızistan’da yapmış olduğu temaslara işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Yeni fırsatlar, yeni pencereler KKTC için açılmıştır” dedi. Kurum, kurum oda ve birliklerin de bu çatı altında öteki Türk Devletleri’ne ziyaretler halletmeye başladığını söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, “KKTC’nin en güneydeki Türk devleti olarak statüsü artmıştır ve artacaktır” ifadelerini kullandı.
 
Meydana getirilen tüm haksızlıklara karşın tüm dünyanın artık Kıbrıs’ta iki ayrı devlet ve halk bulunduğunu bildiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm için yapılacak anlaşmada KKTC’nin olması icap ettiğini söylemiş oldu ve bu şekilde bir anlaşmanın “kazan-kazan” durumu yaratacağını beyan etti.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesine değinerek, Anavatan Türkiye’nin her türlü desteğinin Kıbrıs Türk halkı için oldukça mühim bulunduğunu söylemiş oldu.
 
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün Atina’ya yapmış olduğu ziyareti hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesiyle her ülkeye kazanımlar getireceğini söyleyerek, bunun Kıbrıs’a yansımaların pozitif yönde olabileceğini dile getirdi. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Yunanistan’ın da bu yönde Cenup Kıbrıs’a bir seslenişte bulunması temennisinde bulunmuş oldu.
 
Nihai anlaşmadan ilkin, bilhassa naturel kaynaklar alanında, iş birliği çalışmalarının yapılmasının önemine vurgu meydana getiren Cumhurbaşkanı Tatar, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Atina ziyareti öncesi “KKTC’nin naturel kaynakları işletim ve paylaşım önerisini desteklediğine” yönelik açıklamasını hatırlattı.
 
Diyalog ve yazışma çağrılarının altını çizen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta bir çözüm olmasının peşinden Türkiye’nin Cenup Kıbrıs’ı tanıması ve Cenup Kıbrıs kayıtlı gemilerin Türkiye limanlarına gelmiş olarak tecim yapabilmesiyle, uzmanların verdiği bilgilere gore, Cenup Kıbrıs’ın senelik 3 milyar dolar civarı bir kazancı olabileceğini dile getirdi.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, “Esas olan sulh, rahatlık ve istikrarın devamı ve Akdeniz şeklinde bir bölgede ihtilafların son bulmasıyla kaynakların kullanımı ve tecim şeklinde alanlarla, büyük katma kıymet katabilecek bir modelin çıkması hepimizin temennisidir” dedi.
 
Kıbrıs Türkü’nün egemenliğinden asla vazgeçmeyeceği vurgusu meydana getiren Cumhurbaşkanı Tatar, yeni politika “egemen eşitlik ve eşit internasyonal statünün” teyit edilmesiyle resmi müzakerelerin başlayabileceğini kaydetti.
 
Yüzbinlerce üyesi olan ve Türkiye’nin en büyük kurumlarından kabul edilen İTO’nun gösterdiği yakınlık, yapmış olduğu ziyaretler ve iş birliklerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, tüm İTO üyelerine saygılarını iletti.
 
Kurul, görüşmenin peşinden “40’ıncı Kurum Yıl Dönümünde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Objektifinden KKTC Fotoğrafları” isminde serginin açılışına geçti.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.