DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
15°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 21-25 Aralık Şehitler Haftası sebebiyle Lefkoşa Şehitler Anıtı hususi defterini imzaladı:

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 21-25 Aralık Şehitler Haftası sebebiyle Lefkoşa Şehitler Anıtı hususi defterini imzaladı:
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ulusal Savaşım ve Şehitler Haftası dolayısıyla bugün ilk olarak Lefkoşa Şehitler Anıtı’nda düzenlenen törene katıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Anıt Hususi Defteri’ne şunları yazdı:

“Aziz Şehitlerimiz, Kıbrıs Türk halkının eşi görülmedik bir zulüm ve haksızlığa karşı verdiği var olma mücadelesinde canlarınızı feda ederek şahadet mertebesine eriştiğiniz bu yırtıcı saldırıların 60. senesinde sizleri hasret, rahmet ve saygı ile yad ediyoruz. Kahraman Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda başı dik, onurlu bir halk olarak yaşayabilmesi ve kendi vatanına haiz olması için Mehmetçik ile beraber yapılabilecek fedakarlıkların en büyüğünü yaparak canlarınızı verdiniz.
Rahatlık ve itimat içinde özgürce yaşamak ve kendi kendini yönetmek azmiyle dökülen bu kanları, meydana getirilen fedakarlıkları unutmak mümkün değildir. Siz değerli ziyaretçilerimizin yardımıyla Kıbrıs Türk halkı özgürlük ve itimat içinde yaşıyor ve yaşayacaktır.
Geçmişi unutmadan, acılardan dersler de çıkararak geleceği güvenilir, yaşanabilir ve yürütebilir bir halde oluşturmak için çaba gösteriyoruz. Bugün geldiğimiz aşamada geçmiş acıların tekrar yaşanmaması en büyük dileğimizdir. 
Bu düşüncelerle tinsel huzurunuzda saygı ile eğiliyor, bu anlamlı günde hepinizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.