DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
15°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 27. Avrasya Iktisat Zirvesi “Akil Adamlar Oturumu’na” katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 27. Avrasya Iktisat Zirvesi “Akil Adamlar Oturumu’na”  katıldı
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Marmara Grubu Stratejik ve Toplumsal Araştırmalar Vakfı tarafınca düzenlenen 27. Avrasya Iktisat Zirvesi “Akil Adamlar Oturumu”na katıldı. 

 
Cumhurbaşkanı Tatar, “Krizlerden istikrara: Kapsayıcı bir dünya inşa etmek” başlıklı oturumda, 17 ülkeden gelen eski cumhurbaşkanları ile beraber yer aldı ve konuşma yapmış oldu. 
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, oturumdaki konuşmasında, 27. Avrasya Ekonomik Zirvesinde yer almaktan ve bir fazlaca ülkenin cumhurbaşkanlarına seslenmekten sevinç duyduğunu belirtti. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Gazze başta olmak suretiyle dünyadaki tüm savaşlar ile insanlığa karşı işlenen suçların durmasını temenni etti, sulh ve rahatlık içinde bir gelecek diledi. 
 
Dünyanın barışa, huzura ihtiyacı bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, her ülkenin sorunları bulunduğunu, Cumhurbaşkanı olduğu KKTC’nin de sıkıntıları olduğuna işaret etti. 
 
Kıbrıs problemi ve tarihini özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının kurucu ortağı olduğu Kıbrıs Cumhuriyeti’nden tabanca diretmesiyle atıldığını ve uzun seneler Rum saldırılarına maruz kaldığını kaydetti. 
 
Türkiye Cumhuriyeti’nin 1974’teki müdahalesiyle bağımsızlık, özgürlük ve devletine kavuştuğunu özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin bugün ambargolar altında ve tanınmayan bir ülke olsa da gelişimini sürdürdüğünü, bölgesinde kuvvetli bir devlet olarak yerini aldığını söylemiş oldu. 
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs’ta uzun bir süre devam eden görüşme süreçlerinden netice alınamadığını ve şimdi iki devletli çözüm siyasetini sürdürdüklerini ifade ederek, KKTC’nin bu süreçte Türk Devletleri Teşkilatında gözlemci üye olarak yerini aldığını kaydetti. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta iki devlet bulunduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle KKTC’nin internasyonal alanda görünürlülüğünü çoğaltmak için emek harcamalar yaptığını, her alanda geliştirdiğini ve gelişimini sürdürdüğünü söyledi. 
 
Kıbrıs Türkü’nün Annan Planına “evet” demelerine karşın “hayır” diyen Rumların AB’ye tek taraflı üye alındığını sadece Kıbrıs Türk halkının ambargolar altında bırakıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, bu yüzden şu anda iki devletli çözümü yürüttüklerini belirtti ve kendilerini bu çerçevede zirveye çağrı eden yönetime teşekkür etti.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.