DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle düzenlenen törende anıt hususi defterini imzaladı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle düzenlenen törende anıt hususi defterini imzaladı
A+
A-

Türkiye Cumhuriyeti’nin, 100. Kurum yıldönümü Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de törenlerle kutlanıyor.

 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle Lefkoşa Mustafa Kemal Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene katıldı.
 
Törende, protokol sırasına bakılırsa anıta çelenkler sunuldu. Saygı duruşunun peşinden İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.
 
Merasim, anıt hususi defterinin imzalanmasıyla sonlanmış oldu.
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar anıt hususi defterine şunları yazdı:
“Tarihte pek azca vaka kendinden sonrasında gerçekleşecek vakaları belirlemiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanı işte bugün 100 yıl sonrasında baktığımızda anlıyoruz ki, bu büyük olaylardan biridir.
Yıkılan Osmanlı devleti toprakları üstünde yayılmacı devletlerin ve büyük güçlerin oynadıkları tüm oyunlara karşı direnen ve bekasını sürdürme enerjisini gösteren yüce Türk milletinin Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde yürüttüğü Kurtuluş Savaşı ve bunun son merhalesi olan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanı; askeri, diplomatik ve siyasal bir zaferdir.
Bugün 100. yılını kutlayan Türkiye Cumhuriyeti ‘bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen büyük Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletinin ruhundan eleyerek çıkardığı bu haslet üstüne kuruldu ve yaşamaya devam edecektir.
Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kıbrıs Türkü olarak hepimiz, Anadolu’dan Kıbrıs adasına gelirken içimizde taşıdığımız bu bağımsızlık ateşini hala canlı, hala diri tutmaya devam ediyoruz.
Türk’ün Orta Asya’dan bir kısrak başı benzer biçimde Anadolu’ya girişine kadar ruhunun aslı olan bu bağımsızlık ve özgürlük nosyonu İstiklal Marşımızda da ‘Hangi deli bana zincir vuracakmış şaşarım” dizesi ile Mehmet Akif Ersoy’un kaleminden de dile getirilmişti.
Bugün yanı başımızda teknolojisi ile yarına ilerleyen, müdafa olanakları ile itimat veren, varlığı ile refah elde eden Anavatan Türkiye hem bölge, hem de ülkemiz için olmazsa olmaz bir istikrar unsurudur.
Kore’den Kıbrıs’a, Libya’dan Karabağ’a, Filistin’den Bosna’ya her anlaşmazlıkta direkt, haklıdan ve  haktan yana olan Türkiye Cumhuriyeti’nden biz iyi mi Kıbrıs Türkü olarak razıysak, Tanrı’tan da Türkiye Cumhuriyeti’nin başta yüce önder Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk olmak suretiyle tüm liderlerden razı olmasını dilerim.
Tüm Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında Cumhuriyet Bayramı’nı kutlama eder, Cumhuriyet’in 100. senesinde ‘Türkiye Yüzyılının’ tüm soydaşlarımızla beraber bir ‘Türk Yüzyılına’ dönüşmesini temenni ederim.
Kıbrıs Türkü sizlere minnettardır. ”
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.