DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 7. Konya Müdafa Endüstri Tedarikçi Buluşmaları’na katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 7. Konya Müdafa Endüstri Tedarikçi Buluşmaları’na katıldı
A+
A-

Konya Endüstri Odası tarafınca Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Müdafa Sanayii Başkanlığı himayelerinde düzenlenen buluşmalarda, KKTC’nin 40. yılı kutlandı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 7. Konya Müdafa Endüstri Tedarikçi Buluşmaları’nda konuşma yapmış oldu. 

Konya Selçuklu Kurultay Merkezi’nde yer edinen etkinlikte, Cevdet Yılmaz ile beraber yer almaktan sevinç duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüzyılında daha da güçlenmesiyle Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de bölgesinde kuvvetli bir Türk devleti olarak yer almaya devam edeceğini, konumunu daha da güçlendireceğine vurgu yapmış oldu. 

Konya’da, Yılmaz, sanayiciler, iş insanları ile bir araya gelmiş olarak, Selçuk Üniversitesi’nde de konuşma verip, fahri doktora almasından mutluluk duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti ile her alanda KKTC’yi geliştirmek için çalışmaktan dolayı büyük bahtiyarlık içinde olduklarını söylemiş oldu. 

KKTC’nin bağımsız bir Türk devleti olarak gelişimini sürdürdüğüne işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs davasının da Türkiye Cumhuriyeti ile beraber sürdürüldüğünü kaydetti. 

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta iki devletin iş birliğiyle bir çözüm bulunabileceğini belirterek, Kıbrıs adasında eşit bir halk olarak KKTC’nin gelişmesine yönelik verilen desteğin önemine vurgu yapmış oldu. 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüzyılında yapacağı atılımların KKTC’ye yansımasının da olacağına vurgu yaparak, gelecek nesilleri güçlendirmek için her alanda kuvvetli bir halde çalışmaya devam edeceklerini söylemiş oldu. 

Kıbrıs Türk halkının Türkiye’nin desteğiyle destan yazdığını ve devletini kurduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Gazze’de yaşananlara bakıldığında, garantörlüğün ne kadar mühim bulunduğunun görüldüğünü kaydetti. 

Adada barışın ve huzurun devamı için iki devletli çözüm ve garantörlüğün devamının önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin ana yurdu Konya’da olmaktan sevinç duyduğunu belirtti. 

Cumhurbaşkanı Tatar, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin müdafa sanayiinde ilerlemesinden KKTC olarak büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile emeği geçenleri kutladı. 

Kıbrıs Sulh Harekatı ile ulusal irade ve savunmaya büyük ehemmiyet verilmeye başlandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, yaşanmış olan süreçleri anımsattı, ulusal müdafa sanayiindeki gelişmeyi gururla takip ettiklerini söylemiş oldu. 

KKTC’nin de bu sistemin bir parçası olabileceğini ve bu mevzuda davet yaptığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin de ulusal ve ulusal çıkarları koruyup, devleti daha da güçlendirecek, ulusal eko sistemin bir parçası olarak kuvvetli bir halde geleceğe daha güvenli adımlarla yürüyeceklerine inanç belirtti. 

Kıbrıs’ta, federal temelde değil, iki devlet temelinde bir anlaşmanın bulunabileceğini savundukları yeni siyaseti sürdürdüklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, iki devletin iş birliğine dayalı çözümü, Türkiye Cumhuriyeti’nin de caydırıcı bir güç olarak garantörlüğümün devamını istediklerini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her internasyonal temas ve konuşmasında KKTC’ye desteğini ve tanınma çağrısı yaptığını anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin hak etmiş olduğu yeri alacağına vurgu yapmış oldu. 

Cumhurbaşkanı Tatar, Konya’nın başarılarını da takdir ettiğini söyleyerek başarıların devamını diledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.