DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Afyonkarahisar Girne Koleji’ni ziyaret etti, film festivaline katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Afyonkarahisar Girne Koleji’ni ziyaret etti, film festivaline katıldı
A+
A-

Cumhurbaşkanı Tatar, Afyonkarahisar ziyareti çerçevesinde Afyon Hususi Girne Koleji’ni ziyaret etti, “Büyük Saldırı 2. Internasyonal Kısa Film Festivali”ne katıldı. 

 
Cumhurbaşkanı Tatar, “29 Ekim’den 15 Temmuz’a Zor Zamanlarda Direnmek” temasıyla Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turzim Bakanlığı katkılarıyla düzenlenen etkinlik ve Girne Koleji’nde çocuklar ile gençlere seslendi. 
 
Çocuklar ile gençlere, Afyonkarahisar’da, büyük taarruzun başlatılmış olduğu bu mühim topraklarda eğitim almanın önemline vurgu icra eden Cumhurbaşkanı Tatar, yaşam boyu başarılar diledi, cumhuriyet için devlet için devamlı çalışmalarını, kendilerini geliştirmelerini istedi. 
 
Büyük Önder Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde mühim bölgelere gelip devleti yönetecek gençlere başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC olarak devamlı Türk milleti ile beraber geleceğe güvenilir adımlarla yürüyeceklerine işaret etti. 
 
Öğretmenlerin, evlatları geleceğe taşıyacak en mühim kişiler bulunduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC ile karşılıklı arkadaşlık, kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesini istedi, bunun her iki ülkenin geleceğine de katkısı olacağına vurgu yapmış oldu. 
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk devletleri ile yapılacak çalışmalara da ehemmiyet verdiklerini belirterek, evlatların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı. 
 
Cumhuriyet, devlet, egemenlik ve bağımsızlığın önemine vurgu icra eden Cumhurbaşkanı Tatar, iklim değişikliğine de işaret etti, evlatların, çevreye, doğaya karşı mesuliyet bilinci içinde uygar, maneviyatı yüksek bir halde geleceğe güvenilir adımlarla yürüyeceklerine inanç belirtti. 
 
“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sizlere bıraktığı cumhuriyeti ilelebet yaşatmak için daima çalışın” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının selamlarını iletti, Girne isminin Afyon’da yaşatılmasına teşekkür etti. 
 
Güzel Girne şehrinin zamanı, kültürü, eğitimi, denizi kumu ile KKTC’nin, Akdeniz’in incisi bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, evlatların, Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünceleri ile beraber Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüzyılında, ulusal değerler, sulh refah güvenlik içinde yer alacağını, makamlara geleceğini, ülkenin geleceğine imza atacağına vurgu yapmış oldu.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.