DOLAR
32,2804
EURO
35,0323
ALTIN
2.473,64
BIST
10.538,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Afyonkarahisar Kıbrıs gazileri ile buluştu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Afyonkarahisar Kıbrıs gazileri ile buluştu
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Afyonkarahisar temasları kapsamında Kıbrıs gazileriyle buluştu. 

 
Cumhurbaşkanı Tatar, Afyonkarahisar Kıbrıs Gazileriyle Buluşma Programı’nda, 211 Kıbrıs gazisiyle beraber yiyecek yedi, söyleşi etti. 
 
Şehitlerin de anıldığı programda konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Sulh Harekatından 49 yıl sonrasında Kıbrıs gazileriyle beraber olmaktan onur duyduğunu söylemiş oldu. 
 
“Kıbrıs Türk halkı bugün sulh, refah, itimat içinde, devlet çatısı ve bayrağı altında yaşıyorsa bunu şehit ve gazilere borçludur” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti ile Mavi vatanda hak ve çıkarların korunabilmesinin de şehit ve gaziler yardımıyla olduğuna işaret etti. 
 
Gazilere sıhhat ve uzun ömürler dileyen, şehitleri de rahmet ve saygıyla anan Cumhurbaşkanı Tatar, büyük Türk milletinin evlatları olarak, Kıbrıs Türkleri’nin arkasında kuvvetli Türkiye devleti olmasa dünyada yalnız kalacaklarını iyi bildiklerini altını çizdi. 
 
Kıbrıs Türk halkının 1960’lı yıllarda bugün Ukrayna ve Filistin’de yaşananları yaşadığını, “garantilerin çağ dışı kalmış olduğu”, “eskiden yaşananların tekrar yaşanmayacağı”, “Kıbrıs’ta Türk askerine gerek olmadığı” söylenirken bu yüzyılda yaşananların ortada bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, insanoğlunun her çağda saldırgan olabileceğini ve halkın katliama maruz kalabileceğine vurgu yapmış oldu. 
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar “Mehmetçik bizim güvencemizdir, asla adadan çıkmasına onayımız yoktur” diyerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bağımsızlık bizim karakterimizdir” sözünü hatırlattı. 
 
Türkiye ile KKTC’nin artık et ve tırnak benzer biçimde bulunduğunu, Türkiye’nin desteğiyle KKTC’nin tanınma yolunda adımlar attığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tanınma çağrısı, Türk Devletleri Teşkilatına üyeliği anımsattı ve Kıbrıs Türk halkı olarak geleceğe umutla baktıklarını söylemiş oldu. 
 
KKTC’ye haiz çıkmaya devam edeceklerini vurgulayan Ersin Tatar, gazilere minnetlerini sundu. 
 
Türkiye ile beraber destan yazdıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, aynı kaderi, luğu ve kederi paylaşarak bugüne geldiklerini kaydederek Kıbrıs Türk halkı adına teşekkür etti.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.