DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Afyonkarahisar’da, Yüce Önder Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün Büyük Saldırı’u başlatmış olduğu Kocatepe’yi ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Afyonkarahisar’da, Yüce Önder Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün Büyük Saldırı’u başlatmış olduğu Kocatepe’yi ziyaret etti
A+
A-

Cumhurbaşkanı Tatar, ziyaret dolayısıyla düzenlenen törende, Kocatepe Başkomutan Mustafa Kemal Anıtı’na çelenk sundu.

 
Saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle devam eden törende, Cumhurbaşkanı Tatar konuşma yapmış oldu. Merasim, arazinin tanıtılması ve harekatın anlatılması ile son buldu.
 
26 Ağustos 1922’de süregelen Büyük Saldırı, “Türk tarihinde dönüm noktası ve Türk milletinin ebediyen hür bağımsız yaşama azminin görkemli bir sembolüdür” ifadelerinin yer almış olduğu anıt önünde konuşma meydana getiren Cumhurbaşkanı Tatar, “Hayatımın en şerefli ve onurlu günlerinden birini yaşıyorum” dedi.

Çocukluğunda yaşanmış olan ulusal savaşım yıllarında hep gönüllerinde Mustafa Kemal Atatürk sevgisi ve Türkiye bulunduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkı liderleri Dr. Fazıl Ufak ve Rauf Denktaş’ın Mustafa Kemal Atatürk’ün zaferlerini anlattığını kaydetti.
 
Vatan uğruna canını kanını feda eden kahramanları anan Cumhurbaşkanı Tatar, Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük taarruzu başlatması sonrası büyük zaferin kazanılıp cumhuriyetin ilanına giden yolun açıldığını anımsatarak, halkın bekası ve geleceği açısından 26 Ağustos 1922’nin önemine işaret etti.
 
 
 
Kıbrıs Türk halkının da Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda ilerlediğini, devrim ve ilkelerini benimsediğini özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının baskıcı zihniyete boyun eğmeden devletine yürüdüğünü, büyük zaferin ışık esin kaynağı bulunduğunu ve sonunda devletini kurduğunu altını çizdi.
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ulusal savaşım yıllarında Türk milletinin şanına yakışır şekilde savaşım verdiğini ifaderek, büyük Türk milletinin, özgürlük ve bağımsızlık için fazlaca büyük bedeller ödediğini kaydetti, şehitleri andı, gazilere şükranlarını sundu.
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, arkasından Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği’ni de ziyaret etti. Cumhurbaşkanı’nın ziyareti dolayısıyla burada düzenlenen törende, saygı duruşu ve saygı atışı yapılmış oldu, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi, yakarış okundu.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.