DOLAR
32,2662
EURO
34,7950
ALTIN
2.463,71
BIST
10.352,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Açık
21°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ahmet Yesevi Üniversitesi Yesevi-Türkoloji Yaz Okulu 2023 projesine katılan talebe ve paydaş kurum temsilcilerini kabul etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ahmet Yesevi Üniversitesi Yesevi-Türkoloji Yaz Okulu 2023 projesine katılan talebe ve paydaş kurum temsilcilerini kabul etti.
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ahmet Yesevi Üniversitesi Yesevi-Türkoloji Yaz Okulu 2023 projesine katılan talebe ve paydaş kurum temsilcilerini kabul etti.

 
Kabulde, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Cumhurbaşkanı Internasyonal İlişkiler ve Dış ilişkiler Hususi Danışmanı Prof. Dr. Hüseyin Işıksal, Halkla İlişkiler Danışmanı Mesut Genç ve Cumhurbaşkanı Hususi Danışmanı Gökhan Güler yer aldı.
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yapmış olduğu konuşmada, Ahmet Yesevi Üniversitesi’nin Kazakistan’ın sesini dünyaya duyurduğunu belirterek, bununla beraber meydana getirilen çalışmalarla Türk Dünyası’nın kültürel mirasına da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye’deki kurumların desteğiyle haiz çıkıldığını söylemiş oldu.
 
Kurumsal hafızaları yaşatmak, ulusal ve içsel değerlere haiz çıkılması için gençlerin yetiştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, gençlere üstlendikleri ulvi vazife ve gösterdikleri çabalardan dolayı teşekkür etti.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, haksız engellemeler ve engellemelere karşın KKTC’nin, Türk Dünyası’nın bir parçası olarak, bağımsız bir halde yoluna Türkiye Cumhuriyeti ve TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin desteğiyle devam ettiğini kaydetti.
 
TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da konuşmasında, Kıbrıs Türkü’nün yüzyıl süresince emperyalistlerin baskılarına karşın Türklüğünü koruduğunu ve Türkiye haricinde Türklük bilincini artıran bir halk bulunduğunu beyan etti.
 
Metin Feyzioğlu, soykırımlara karşın ulusal savaşım davasından vazgeçmeyen Kıbrıs Türkleri’ne kimsenin vatan ve millet kavramlarını öğretmeye kalkışmaması gerektiğine dikkat çekti.
 
Geçmişini unutanın geleceğe yürüyemeyeceğini özetleyen Feyzioğlu, Ahmet Yesevi Üniversitesi’nin büyük bir dava ve kızıl elmanın üniversitesi bulunduğunu, burada tahsil görenlerin büyük Türk Dünyası içinde mühim zenginlikleri kazandığını dile getirdi.
 
Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Muhittin Şimşek ise konuşmasında, kabulde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde 40 Türk Devleti ve akraba topluluğundan talebe bulunduğunu belirterek, TC Lefkoşa Büyükelçiliği vasıtasıyla 18 Kıbrıslı öğrencinin konuk edildiğini beyan etti.
 
Kıbrıs Türkleri’nin faaliyetlerde birinci gelmiş olarak çalışkanlıklarını gösterdiğini özetleyen Muhittin Şimşek, üniversitede tahsil görmek isteyen Kıbrıslı Türk öğrencilere burs ve barınma imkanı sağladıklarını kaydettti.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.