DOLAR
32,4030
EURO
34,7818
ALTIN
2.398,88
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Almanya’da Türkiye Kültür ve Gezim Bakanı Nuri Ersoy’la görüştü

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Almanya’da Türkiye Kültür ve Gezim Bakanı Nuri Ersoy’la görüştü
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Almanya ziyaretinin ikinci gününde Internasyonal Berlin Gezim Fuarı’nı ziyaret etti.

 
Cumhurbaşkanı Tatar, ilk olarak KKTC standını ziyaret ederek burada otel ve gezim acenteleriyle görüştü.
 
Burada BRT başta olmak suretiyle Türkiye ve yabancı basın organları ile mülakat gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs mevzusundaki son gelişimleri aktardı.
 
KKTC’nin yanı sıra Türkiye, Azerbaycan ve Kırgızistan stantlarını da ziyaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, gezim yetkilileri ile bir araya geldi.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Şimal Kıbrıs standındaki toplantı salonunda Türkiye Kültür ve Gezim Bakanı Nuri Ersoy’la da bir araya gelmiş olarak bir süre görüştü. Görüşmede Gezim Bakanı Fikri Ataoğlu ile KKTC Berlin Temsilcisi Beniz Uluer Kaymak da hazır bulunmuş oldu.
 
Bakan Ersoy ile görüşmesi sonrası izahat icra eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Gezim Bakanlığı ile meydana getirilen antak kalma çerçevesinde bu ay ilk olarak İngiltere hemen sonra da Almanya ve Türkiye’de KKTC’nin tanıtım amaçlı reklamının yapılacağını açıkladı.
Başta İngiltere olmak suretiyle devam uçuşlarının kısa sürede başlayacağını, bu yönde yürütülen çalışmaların tamamlanmak suretiyle bulunduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, bunun gerçekleşmesiyle beraber yolcuların tayyare değiştirmeden ülkeye gelebileceğini söylemiş oldu.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, “Siyasal irade bunun arkasında, Anavatan Türkiye ile beraber gezim mevzusunda da tam bir uyum içinde çalışıyoruz, bu uyum ülkeye gelen gezgin sayısının da artmasına katkı sağlıyor” dedi.
 
Ülke turizminin fazlaca başarı göstermiş bir dönem geçirdiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Ercan Havaalanı’nda bazı çalışmaların tamamlanmasının arkasından yolcuların daha kolay ülkeyi ziyaret edebileceklerini kaydetti.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, 20 Temmuz tarihinde hizmete oluşturulan Ercan Havaalanı’na büyük gövdeli uçakların iniş yapabilmesinin turizmi pozitif yönde etkilediğini altını çizdi.
Gezim mevzusunda yeni yatırım ve projeler gündemde olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Tatar, desteklerinden dolayı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a teşekkür etti.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.