DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Almanya’dan gelen iş insanlarını kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Almanya’dan gelen iş insanlarını kabul etti
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Almanya Baden Würtemberg Eyaleti Türk İş İnsanları Konseyi’nden gelen heyeti kabul etti.

 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yapmış olduğu konuşmada, ulusal davanın yürütülmesinde Türk dünyasının desteğinin oldukca mühim bulunduğunu söylemiş oldu.
 
Kıbrıs Rum tarafının Kıbrıs’ı bir Helen adası yapmak istediğini özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Sulh Harekatı’nın Kıbrıs Türkü için bir dönüm noktası bulunduğunu beyan etti.
 
Harekatın arkasından Kıbrıs Türkü’nün özgürlüğüne kavuştuğunu özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Doğu Akdeniz’de kurulan Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin güvenlik meseleleri, tecim, jeo stratejik ve jeo pololitik bakımından Türkiye ve Türk dünyası için son aşama mühim bulunduğunu altını çizdi.
 
Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier’in Kıbrıs ziyaretinde Şimal Kıbrıs’a geçmemesi ve Kıbrıs’ı bölünmüş olarak değerlendirmesinin kendisini üzdüğünü özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, 3 milyona yakın Türk vatandaşının yaşamış olduğu Almanya’da Kıbrıs mevzusunun daha iyi anlatılması icap ettiğini dile getirdi.
 
Almanya iş insanlarının varlığı ve desteğinin oldukca mühim bulunduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, “Haklı davamızı dünyaya anlatmaya devam edeceğiz” dedi. 
 
Tarihten gelen haklardan dolayı egemenliğin münakaşa mevzusu olmadığını aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün eşitlik temelinde varlığını sürdüreceğini altını çizdi.
 
Türkiye’nin dost ülkesi Almanya’dan Kıbrıs mevzusunda duyarlılık beklediklerine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, mart ayında Berlin’e gerçekleştireceği ziyarette kurum ve kuruluşlarla görüşeceğini ve ulusal davayı anlatacağını kaydetti.
 
Kabulde, Cumhurbaşkanı Siyasal İşler Danışmanı Anıl Kaya ve Şimal Kıbrıs Tanıtma Platformu İş Dünyası Gezim ve Kültür Elçileri Gurubu Başkanı Okyay Sadıkoğlu da yer aldı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.