DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Açık
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ardahan halkı ile buluştu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ardahan halkı ile buluştu
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ardahan’da halk ile buluştu. 

 
Cumhurbaşkanı Tatar, Ardahan halkı ile buluşmasında, halka seslendi, KKTC’deki gelişimleri söyledi, zamanı hakkında data verdi. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, zamanı bakımdan Ardahan ile KKTC arasındaki bağlara işaret etti. Tatar, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın da Ardahanlı bulunduğunu ifade ederek, 1974 sonrası adaya yerleşen fazlaca sayıda yurttaş bulunduğunu söylemiş oldu. 
 
Zamanı, ulusal savaşım ruhu,  Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında fişeğin atılmış olduğu yer olan Ardahan’ın, devlet desteği ve yatırımlarla potansiyelinin arttığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, bu yatırımların ekonomik güce dönüştüğünü kaydetti. 
 
Ardahan’a fanatik kaldığını halkla paylaşan Cumhurbaşkanı Tatar, yetkilileri kutlama etti. 
 
Kıbrıs Türk halkının Osmanlı döneminden beridir adada yaşadığını sadece adanın İngiltere’ye kiralanması sonrası sıkıntılar yaşandığını özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, İngiltere’nin adaya Osmanlının zor dönemlerinde el koyduğunu kaydetti. 
 
Ardahan’da da benzer olayların yaşandığını şehitler verildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşadıkları her zorlukta, her aşamada yanlarında bulunduğunu söylemiş oldu. 
 
Kıbrıs’ın; Türkiye’nin, Türklük dünyasının Akdeniz’e oluşturulan kapısı bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkı olarak adanın Yunanistan’a bağlanmaması için fazlaca savaşım verdiklerini söyledi. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, ulusal savaşım yılları sonrası 1974’ün dönüm noktası bulunduğunu ve devlete kavuştuklarını belirtti. 
 
KKTC’nin şimdi Doğu Akdeniz’de Mavi Vatanda bağımsız bir Türk devleti olarak yerini aldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, hava, deniz ve karada Türkiye’nin desteğiyle güvenlik açısından da büyük ehemmiyet taşıdığını söylemiş oldu. 
 
Kıbrıs adasında Rum Yunan hakimiyetinin hiçbir süre olmadığını özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, tüm haksızlıklara, ambargolara karşın KKTC’yi her alanda geliştirmek için çalıştıklarını kaydetti. 
 
Gezim eğitim ekonomik potansiyelin arttığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, adaya su, elektrik, hava limanı şeklinde yatırımlar arttıkça daha da gelişeceğini, değerinin artacağını belirtti. 
 
O yüzden KKTC’ye haiz çıkmaya, tanıtmaya, anlatmaya devam edeceklerini, gençlere anlatmayı sürdüreceklerini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Ardahan ile bu çerçevede ilişkilerin gelişmesine ehemmiyet verdiğini söylemiş oldu. 
 
Temasları ile ilgili data veren Cumhurbaşkanı Tatar, tüm yetkililere ve Ardahanlılara misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti, başarılarının devamını diledi, gazilere şükranlarını sundu, şehitleri andı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.