DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakanlık tarafınca düzenlenen 13’üncü Spor Şurası’na katıldı ve bir konuşma gerçekleştirmiş oldu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakanlık tarafınca düzenlenen 13’üncü Spor Şurası’na katıldı ve bir konuşma gerçekleştirmiş oldu.
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar konuşmasında, şurada emeği geçenleri kutladı ve Kıbrıs Türkleri’nin genlerinden ve tarihinden gelen sporculuğu bulunduğunu söylemiş oldu.

Cumhurbaşkanı Tatar, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guteres ile dün yapmış olduğu telefon görüşmesinde sporda Kıbrıs Türkü’ne uygulanan haksız ambargoları söylediğini ve bu çağda kabul edilemez bulunduğunu ilettiğini beyan etti.

Kıbrıs Türkü’nün dünyanın bir parçası olması için verdiği mücadeleye uygulanan engellemeler ve engellemelerle büyük bir ihanet edildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Filistin’de yaşanmış olan acı olayların geçmişte Kıbrıs’ta da yaşandığını sadece Birleşmiş Milletler ve garantör ülke İngiltere’nin katliamlara müdahale etmediğini kaydetti.

Uygulanan ambargolarla Kıbrıs Türkü’nün dünyadan izole edilmek ve dayatmayla Rum Cumhuriyeti’ne yama edilmek istendiğini özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, sadece anavatan Türkiye’nin Kıbrıs Türklerinin yanında bulunduğunu altını çizdi.

Engelleme ve kısıtlamalara karşın ülkedeki takımlar, gençler ve sporcularla yılmadan yola devam edececeklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin önde gelen futbolcularının Kıbrıs’ta futbol oynadığını başarıya ulaşmış sporcuların ise Türkiye Ulusal takımlarında yer aldığını söylemiş oldu.

Kıbrıs Türklerinin ambargolara karşın başarıları ile adından söz ettirmeyi başardığını özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Kıbrıs ziyaretinde Türkiye ulusal takımında yer edinen gençleri tanıttığını aktardı.

Devletin görevinin gençlerin spor yapmasına olanak sağlamak olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, bunun için yatırıma gereksinim duyulduğunu, imkanların bir yere kadar bulunduğunu ve Türkiye’nin yapacağı katkıların mühim bulunduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, ‘engelleme uygulanıyor diye’ spor yapmaktan vazgeçilmemesi gerektiğine işaret ederek, “Gençleri eğiteceğiz, hazırlayacağız ve cesaretlendireceğiz. Kendi evimizde sporumuzu yapacağız. Türk Devletler Teşkilatı ve İslam İşbirliği  Teşkilatı’nın düzenlemiş olduğu organizasyonlarda yer alacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, şura için ülkede bulunan Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın, bu sabah Şampiyon Melekler’in mezarlarını ziyaret edip, Kıbrıs Türkü’nün acısını paylaşmış olduğu için teşekkür etti.

13’üncü Spor Şurası’nın geleceğe rehber durumunda bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tata konuşmasının sonunda “Geleceğe yürürken, karamsar olmamalıyız. Kendi irademiz, inancımız ve insan sevgimizle engelleri aşacağız. Gençlere ve onları eğiten öğretmenlere inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.