DOLAR
32,2651
EURO
34,9414
ALTIN
2.440,67
BIST
10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği yetkililerini kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği yetkililerini kabul etti
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Hasan Ufak başkanlığındaki Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği heyetini kabul ederek görüştü. 

 
Cumhurbaşkanı Tatar kabuldeki konuşmasında, Batı Trakya Türkleri ile alınyazısı birliği ve ortak geçmişe haiz olduğumuzu dile getirerek, Batı Trakya Türkleri için muhteşem şartlarda savaşım veren Sadık Ahmet’i dualarla andı. 
 
Kıbrıs Türkü’nün gösterdiği cesareti ve tek taraflı müdahale hakkı ile garantör ülke Türkiye’nin zamanında müdahalesi ile Kıbrıs Türk halkının bu günlere gelebildiğini özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, internasyonal antlaşmalardan gelen hak olarak garantör ülke Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıs Türk halkına destek verebilmesinin Kıbrıs davasındaki önemini dile getirdi. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta Avrupa Birliği içinde federal çatıda bir anlaşmanın Kıbrıs Türkü’nün sonu olacağını, iki egemen devletin iş birliği ile sadece bir antlaşmanın mümkün olabileceğini ve bunun mücadelesini verdiklerini belirtti. 
 
Trakya’daki mücadeleyi selamlayan Cumhurbaşkanı Tatar, Trakya’da Türklerin verdiği mücadelenin ve şartların daha değişik bulunduğunu, Kıbrıs Türkleri’nin kurucu ortağı olarak internasyonal anlaşmada adadaki iki halktan biri bulunduğunu ve KKTC devletinin varlığının geçmişte meydana getirilen tüm bu çalışmalara bağlı bulunduğunu söylemiş oldu. Cumhurbaşkanı Tatar, “Batı Trakya’da verilen mücadelede bizim burada verdiğimiz mukavemeti göstermeniz oldukca daha zordu. Bugün Batı Trakya’da olanları kaygı ile izliyoruz. Hepinize sabır arzuluyorum. Yüreğimiz bir, sevgimiz bir, hepimiz Büyük Türk milletinin ayrılmaz parçasıyız. Nerede olursak olalım ülkümüz birdir” dedi.  
 
“Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin çevresinde kenetlenerek geleceğe daha kuvvetli bir halde ilerlemek hepimizin en büyük dileğidir” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, tüm Batı Trakya Türklerini selamladı, savaşım uğruna yaşamını kaybedenlere rahmet diledi. 
 
 
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Ufak, Yunanistan’dan mecburi göç etmek durumunda bırakılan Türklerin hak arama mücadelesine destek olduklarını dile getirerek, 29 Ocak Batı Trakya Ulusal Direniş Günü dolayısıyla bu yıl KKTC’de bulunduklarını kaydetti.  
Ufak, Kıbrıs ile aynı kaderi paylaştıklarını, Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal dava olarak Kıbrıs ve Batı Trakya davalarını gördüğünü söylemiş oldu.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.