DOLAR
32,3679
EURO
34,8020
ALTIN
2.395,43
BIST
10.285,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Berlin’deki temasları çerçevesinde Türk-Alman İşverenler Birliği’nin organize etmiş olduğu görüşmede iş insanları ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Berlin’deki temasları çerçevesinde Türk-Alman İşverenler Birliği’nin organize etmiş olduğu görüşmede iş insanları ile bir araya geldi
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Berlin’deki temasları çerçevesinde Türk-Alman İşverenler Birliği’nin organize etmiş olduğu görüşmede iş insanları ile bir araya geldi.

 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar görüşmede yapmış olduğu konuşmada, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin devamlı Türkiye’nin ayrılmaz bir parçası bulunduğunu belirtti.
 
Almanya’daki Türk iş insanlarının Alman ekonomisine yön verecek hale geldiğini özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, daha çok gezgin gelmesi ve ülke turizminin gelişmesi için Almanya’daki Türk iş insanlarına katkı yapmaları çağrısında bulunmuş oldu.
 
KKTC’nin oldukça varlıklı bir tarihe ve naturel güzelliklere haiz olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, haksız izolasyonlara karşın Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle ülkede büyük gelişim gösterildiğini altını çizdi.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’ın Şubat ayında Cenup Rum kesimine yapmış olduğu ziyarete atıfta bulunarak, Annan Planı’na Rum tarafının hayır, Türk tarafının evet demesine karşın Kıbrıs Türkü’ne engelleme uygulanmaya devam edildiğini kaydetti.
 
Alman Cumhurbaşkanı’nın kendilerini de ziyaret etmesi icap ettiğini Ada’da yalnız Rumların yaşamadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs gerçeklerinin iyi bilinmesi icap ettiğini ve iki eşit devletin bulunduğunu her insanın görmesi icap ettiğini belirtti.
 
İki devletli çözüm vizyonlarından asla vazgeçmeyeceklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Tatar, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Akdeniz’de Mavi Vatan’da Türkiye’nin güvenliği bakımından da mühim bulunduğunu belirtti.
 
Cenup Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Yunanistan’ın bir parçası benzer biçimde hareket ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Adasının Osmanlı imparatorluğunun bir parçası bulunduğunu anımsattı.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yakın gelecekte tanınması temennisinde bulunarak bunun gerçekleşmesi için Anavatan Türkiye ile beraber tam bir uyum içinde hareket ettiklerini dile getirdi.
 
Kıbrıs Türklerinin Annan planına “evet” söylediği halde Cenup Kıbrıs’ın tek taraflı olarak Avrupa Birliğine alındığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkına haksız ambargoların yapılmaya devam ettiğini bunun da kabul edilemez bulunduğunu söylemiş oldu.
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rum tarafının “sıfır asker sıfır garantörlük” istediğine işaret ederek, Türk askerinin Ada’daki varlığının ve Türkiye’nin garantörlüğünün kırmızı çizgileri bulunduğunu ve bundan asla ödün vermeyeceklerinin altını çizdi.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC olarak Almanya ile daha yakın ilişkiler oluşturmak istediklerini sözlerine ekledi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.