DOLAR
32,2099
EURO
34,7661
ALTIN
2.423,05
BIST
10.173,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, CHP Genel Başkanı Özgür Hususi ve beraberindeki heyeti kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, CHP Genel Başkanı Özgür Hususi ve beraberindeki heyeti kabul etti
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40’ıncı yıl kutlamaları sebebiyle ülkede bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Hususi ve beraberindeki heyeti kabul etti.

 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kabulde yapmış olduğu konuşmada, CHP Genel Başkanlığı’na seçilen Özgür Hususi’i kutlama ederek, partisine ve Türkiye Cumhuriyeti’ne hayırlı olmasını diledi.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs adasının Osmanlı İmparatorluğunun arkasından İngiliz yönetimine girdiğini hemen sonra İngiltere’nin adadan ayrılmasıyla Kıbrıs’ın bir Helen adası olması için Rum-Yunan ikilisinin uğraş verdiğini sadece Kıbrıs Türkü’nün, Türkiye’nin desteğiyle savaşım verip direndiğini söylemiş oldu.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Akdeniz’de Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliği ve çıkarları için örgütsel, ekonomik ve siyasal anlamda Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin önemine dikkat çekti. 
 
Türkiye’nin desteklediği yeni politika olan ‘Kıbrıs’ta iki ayrı devletin işbirliğine dayalı bir antlaşma’ istediklerini özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, egemen eşitlik ve eşit statünün kabul edilmemesi durumunda resmî müzakerelere geçilemeyeceğini kaydetti.
 
Kıbrıs Türkleri’nin haksız ambargolarla dayatma bir çözüme zorlandığını aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, 
Türkiye’nin garantörlüğünün ortadan kaldırılması ve asker bulundurmasına son verilmesinin kabul edilemez bulunduğunu dile getirdi. 
 
CHP Genel Başkanı Özgür Hususi kabulde yapmış olduğu konuşmada Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40’ıncı yılını ve 15 Kasım Cumhuriyet Bayramını kutladı.
 
CHP Genel Başkanı seçildikten sonrasında ilk yurtdışı ziyaretini Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yapacağını açıklamasıyla büyük bir destek aldığını ifade eden CHP Genel Başkanı Hususi, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran CHP’nin ilk genel başkanı Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi olarak Kıbrıs Türkleri’nin bir devlet sahibi olmasının önemine dikkat çekti.
 
Internasyonal topluluk tarafınca Kıbrıs Türkleri’ne geçmişte verilen sözler düşünüldüğünde halen daha engelleme uygulanmasının bir samimiyetsizlik olduğuna işaret eden CHP Genel Başkanı Hususi, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin internasyonal toplantılara çağrı edilmesi ve gözlemci üye olarak katılmasını önemseyip, desteklediklerini kaydetti
 
Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne kardeş vatan tanımlaması yaptıklarını ifade eden CHP Genel Başkanı Hususi, muhalefette olmalarına karşın Türkiye’nin ve Kıbrıs’ın çıkarına olan mevzularda devamlı yapıcı olmaya devam edeceklerini aktardı.
 
CHP Genel Başkanı Hususi, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yetkilileri ile kurulan resmî ve sıcak ilişkililerin devam etmesini temenni etti.
 
Kabulde, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Okan Donangil ve Cumhurbaşkanı İdari Daire Müdürü Osman Çağakan hazır bulunmuş oldu.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.