DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Denizli’de iş insanlarıyla bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Denizli’de iş insanlarıyla bir araya geldi
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bugün Denizli’de iş insanlarıyla bir araya geldi. Denizli Büyükşehir Belediyesi, Avrasya Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği (AYSİAD) ve EkoAvrasya Vakfı’nın ev sahipliğinde Denizli iş dünyasıyla düzenlenen buluşmaya, Kıbrıs gazileri de katıldı. 

 
Burada meydana getirilen konuşmalarda, Cumhurbaşkanı Tatar’a Denizli ziyaretinden dolayı teşekkür edildi, Türk toprağı Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne dayanışma ve destek açıklandı. 
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da konuşmasında, kendisine Fahri Hemşehrilik Beratı verilen Denizli’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi, Mavi Vatanda bir Türk devleti olarak devamlı Türk milletinin kopmaz bir parçası olduklarını söylemiş oldu. 
 
Kıbrıs Türk halkının, arifesinde oldukları kanlı noelde çekmiş olduğu acıları ve uğramış olduğu saldırıları özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, 1974 sonrası Kıbrıs’ta yeni bir devrin başladığını ve Kıbrıs Türk halkının Türkiye Cumhuriyeti yardımıyla bağımsızlık egemenlik ve devletine kavuştuğunu altını çizdi. 
 
Şimdi de Türkiye Cumhuriyeti ile beraber geleceğe güvenilir ve kuvvetli adımlarla yürüyen bir devlet olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin geleceğini devamlı Türkiye Cumhuriyeti ile beraber kuracağını söylemiş oldu. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının Büyük Önder Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden hareketle devamlı gönlünün Türkiye ile beraber bulunduğunu anlatarak, şimdi de devleti vatanı, geleceğe, itimat ve rahatlık içinde taşımak için bağları daha da güçlendirdiklerini kaydetti. 
 
Bu bağları kimsenin koparamayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkını Türkiye’den koparacak hiçbir maceraya atılmayacaklarını, öyleki bir sürece onay vermeyeceklerini söylemiş oldu. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta İki devletin işbirliğine dayalı bir çözüm bulunabileceğini, iki devletli çözüm sağlanabileceğini belirtti. 
 
“Biz artık egemenliğimiz kabul edilmeden, devletimiz kabul edilmeden görüşme masasına oturmayacağız, maceraya atılacak bir sürece onay vermeyeceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, süreci Türkiye Cumhuriyeti ile beraber tam uyum içinde yürüttüklerini kaydetti. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, bugün katılmış olduğu şehit cenazesinde yaşamış olduğu duygulu anları da anlatarak, aileye başsağlığı diledi, “şehitlerimizi ne unutur ne de unuttururuz” dedi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.