DOLAR
32,2622
EURO
34,6893
ALTIN
2.403,75
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Depremlerde yaşamını kaybeden 49 KKTC vatandaşı anısına Ankara’da meydana getirilen fidan dikimi etkinliğine katıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Depremlerde yaşamını kaybeden 49 KKTC vatandaşı anısına Ankara’da meydana getirilen fidan dikimi etkinliğine katıldı.
A+
A-

Türkiye Cumhuriyeti’nde, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde yaşamını kaybeden 49 KKTC vatandaşı anısına Ankara Altındağ Belediyesi KKTC Parkı ve Kıbrıs Şehitleri Hatıra Ormanı’na fidan dikildi. 

 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar etkinlikte yapmış olduğu konuşmada, bugünün anlamı ve önemine vurgu yaparak, Altındağ belediye başkanına Kıbrıs Türk halkı ve KKTC’ye gösterilen ilgi ve değere teşekkür etti. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, 6 Şubat’ta kaybedilen şampiyon melekler ile öğretmenleri, aileleri anarak Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak tarifsiz bir acı yaşandığını beyan etti.
 
Şampiyon meleklerin hatıralarını, adlarını yaşatmak adına çalıştıklarını, bunun görevleri bulunduğunu belirtenCumhurbaşkanı Tatar, 49 yitik adına dikilecek fidanların, vatandaşların sonsuza denk yaşatılması ve iki ülke arasındaki kadim bağları geliştirmesi bakımından önemine dikkat çekti. 
 
Zelzele kuşağında olan yerlerde, bu şeklinde acıların tekrar yaşanmaması adına ihtiyaç duyulan önlemleri almak için çalıştıklarını özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, yasal düzenlemeler ile öteki düzenlemelerin yapılacağını, İsias davasını da yakından takip ettiklerini kaydetti. 
 
Türk adaletine güvendiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, ailelerin acılarının bir nebze hafifletmesi için bu davayı takip etmelerinin görevleri bulunduğunu söylemiş oldu. 
 
Şampiyon meleklerin adlarının yaşatılması adına bugün meydana getirilen organizasyona teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, bir an ilkin Filistin’deki saldırıların son bulmasını temenni etti, Birleşmiş Milletleri göreve çağrı etti. 
 
Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ise fidan dikimi dolayısıyla düzenlenen törende yapmış olduğu konuşmada, KKTC Parkı ve Kıbrıs Şehitleri Hatıra Ormanı’nın iki halk arasındaki sürekli sevgi ve şehitlerin sembolü bulunduğunu belirtti. 
 
Şehitleri rahmet ve saygıyla anan Balcı, Adıyaman ve öteki zelzele bölgelerinde depreme yakalanan ve yaşamını kaybeden KKTC vatandaşları anısına bugün dikilecek fidanların her gün büyüyeceğini ve anılarının sonsuza dek yaşatılacağını söylemiş oldu. 
 
Fidan dikimi etkinliğine, Maliye Bakanı Özdemir Berova, KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu ile KKTC Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya da katıldı. 
 
Fidan dikimi öncesi çocuklar, yaşamını yitiren çocuklar anısına gökyüzüne balonlar bıraktı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.