DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Dr Suat Günsel Camisi’nin açılış törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Dr Suat Günsel Camisi’nin açılış törenine katıldı
11.01.2024 17:52 | Son Güncellenme: 13.01.2024 18:11
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar törende yapmış olduğu konuşmada, ülkenin en büyüğü, büyüklüğü ve mimarisiyle Türk Dünyası ve İslam aleminde de sayılı camiler içinde yer edinen Dr Suat Günsel Camisi’nin Regaip Kandili’nde açılmasının Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 5’nci Cumhurbaşkanı olarak kendi dönemine denk gelmesinin mutluluğunu yaşadığını söylemiş oldu.

Cumhurbaşkanı Tatar, Hz. Muhammed’in Kıbrıs adasında İslamiyeti yaymak isteyen  halasının ve sahabelerin türbelerinin bulunduğunu ek olarak Osmanlı İmparatorluğu’nun yapmış olduğu camilerin de yer aldığını belirterek, 
Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ve İslam alemine kazandırılan caminin anlamının oldukça önemli bulunduğunu kaydetti.

Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 200’den fazla cami ve mescidin bulunduğunu özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Güney Kıbrıs’ta bulunan camilerin de unutulmadığını Cumhurbaşkanlığı’nda yürütülen “İki Toplumlu Kültürel Miras Teknik Komitesi” nezdinde mirasın takip edildiğini dile getirdi.

Kıbrıs adasının genelinde ezan sesinin duyulmasının önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Güney Kıbrıs’ta bulunan Hala Sultan Tekkesi, Bayraktar ve Köprülü Cami’nin unutulmadığını ve ada genelinde simge olarak yer aldığını deklare etti.

Kıbrıs Türkü’nün inanç, inanç ve insan sevgisiyle Kıbrıs’ta varlığını sürdürme azmi ve kararlılığı içinde bulunduğunu özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğiyle iki devletli egemen eşitlik temelinde çözüm için çalışmaların sürdüğünü söylemiş oldu.

Kıbrıs Türkü’nün özdeğerleri, mücadelesi, kültürel mirası, inanç ve imanı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin de destekleriyle Kıbrıs’ta varolduğunu özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, “Dr Suat Günsel Camisi’nin yapılmasıyla bir mühür daha vuruldu. Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden dünyaya bir bildiri verildi” dedi.

Dr Suat Günsel Camisi’nin ortaya çıkmasında Kıbrıs Türk insanoğlunun dokunuşları ve oldukça sayıda insanoğlunun emeği olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’a özgü ‘Tremeşe’ taşıyla meydana getirilen camide emek veren mimar, mühendis, taş ustası ve çalışanları kutlama etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Dr Suat Günsel Camisi’nin hayata geçmesi ve ibadete açılmasında Dr Suat Günsel şahsında tüm Günsel ve Yakın Doğu ailesine güzelliklere vesile olduğundan teşekkür ederek, caminin hayırlara vesile olacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.