DOLAR
32,2034
EURO
35,0339
ALTIN
2.511,48
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eski bakan Tuncer Arifoğlu için düzenlenen törenlere katıldı:

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eski bakan Tuncer Arifoğlu için düzenlenen törenlere katıldı:
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yaşamını kaybeden Kıbrıs Türk Federe Devleti eski bakanı, TMT mücahidi, Tuncer Arifoğlu için Cumhuriyet Meclisi ve kurucularından olduğu Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) Genel Merkezi önünde düzenlenen törene katıldı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Cumhuriyet Meclisi’ndeki konuşmasına,“Bugün Tuncer abimizi buradan sonsuz yolculuğuna uğurlamak için en üst düzeyde toplanmış bulunmaktayız” diyerek, başladı.

Arifoğlu’nun, Erenköy mücahidi bulunduğunu, ABD’de yüksek lisans yaptığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Arifoğlu’nun, en üst kurumlarda vazife alabilecekken ülkesine geri döndüğünü ve ulusal mücadeleye mücahit, nefer olarak hizmet sunduğunu altını çizdi.

Tuncer Arifoğlu’nun, Kıbrıs Türk halkının en kıymetli kişilerinden biri bulunduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Arifoğlu’nun, oldukça genç yaşta bakanlık yaptığını, Kıbrıs Türk Birleşke Merkez Bankası ve Vakıflar Bankası’nda genel müdür ve yönetim kurulu başkanı olarak hizmetlerde bulunduğunu söyledi.

Arifoğlu’nun, UBP kadrolarında genel sekreterlik de yaparak, oldukça uzun seneler ülke demokrasisine büyük hizmetler verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Arifoğlu’nun, gençlere de bir abi olarak hep örnek bulunduğunun altını çizdi.

Tuncer Arifoğlu’nun, ülkesini seven bir şahıs olarak gençlerle beraber bulunduğunu ve KKTC’ye hizmet etmeleri için Doğu Akdeniz Üniversitesi dahil olmak suretiyle dersler verdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, Arifoğlu’nun, KKTC’yi her platformda savunduğunu, anlattığını söylemiş oldu.

KKTC’nin egemenliği, Kıbrıs Türk halkının varlığı ve Kıbrıs’ta bir çözüm olacaksa bunun egemen eşitlik temelinde, iki devletin iş birliğiyle olacağına Arifoğlu’nun da inandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Senelerce beraber aynı çatı altında o bizim bir abimiz, biz onun talebesi olarak çalışmalarımızı bu anlayışla yürüttük” şeklinde konuştu.

“Gelinen aşamada devletimiz var, Cumhuriyetimiz var” diyen Cumhurbaşkanı  Tatar,  KKTC’nin ilelebet yaşayacağını, Arifoğlu’nun, KKTC ile yola devam edilirse, Kıbrıs Türk halkının varlığının, bağımsızlığının, hürriyetinin sürdürülebileceğine olan inancını kendilerine erken yaşlarda aşıladığını söylemiş oldu.

Ailesine başsağlığı, Tuncer Arifoğlu’na Tanrı’tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Tatar, “Mekanı aden olsun. Ruhu şad olsun” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar UBP Genel Merkezi’ndeki törende yapmış olduğu konuşmada, Arifoğlu’nun ABD’da yüksek lisans ve doktora yaptıktan sonrasında adaya dönmeyi tercih ettiğini söylemiş oldu.

Cumhurbaşkanı Tatar, ülkeye büyük hizmetler verdiğini, 1975 senesinde Endüstri ve Tecim Bakanlığı görevi üstlendiğini, Erenköy mücahidi bulunduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Arifoğlu’nun vizyonu ve eğitimiyle ülke gelişimine katkı yaptığını söyleyerek, dünya meselelerini yakından takip ettiğini, şeffaflık, demokrasi ve dürüstlük benzer biçimde kavramlara ehemmiyet verdiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Arifoğlu’nun UBP’nin geleceği için tavsiyeler yaptığını partiyi KKTC’nin sigortası olarak nitelediğini, kuvvetli bir iktidar hedefini dile getirdiğini söylemiş oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.