DOLAR
32,2770
EURO
35,0305
ALTIN
2.475,32
BIST
10.512,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eski belediye başkanları ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eski belediye başkanları ile bir araya geldi
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanlığı tarafınca düzenlenen eski belediye başkanları toplantısına katıldı.

 
Çatalköy’de gerçekleşen görüşmede Cumhurbaşkanlığı Danışmanlık ve Siyasal İşler Müdürü Halit Bağman, Mahalli Yönetimler Danışmanı İlker Edip ve Cumhurbaşkanı Hususi Danışmanı Gökhan Güler hazır bulunmuş oldu.
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar görüşmede yapmış olduğu konuşmada, belediye başkanlarının yapmış olduğu çalışmaların ve hizmetlerin verilen mücadelede mühim bir zemin oluşturduğunu söylemiş oldu.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, siyasete girmiş olduğu günden itibaren bulunmuş olduğu tüm mevkilerde her dönemde belediye başkanları ile diyaloğu bulunduğunu kaydetti.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, verilen hizmetlerden dolayı eski başkanlara teşekkür ederek, memlekete hizmet için eski belediye başkanlarının deneyim ve birikimlerinden yararlanmak istediğini açıkladı.
 
Belediyelerin birleştirilmesiyle ilgili Mahalli Yönetimler Reformu hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, belediyelerin güçlenmesiyle ülkenin gelişmesi ve kalkınmasına katkı sağlanacağını altını çizdi.
 
Türkiye Cumhuriyetinin desteğiye 2 eşit egemen devletin işbirliğine dayalı çözümü dünyaya anlattıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Avrupa Birliği içinde tek egemenlik altında çözümün Türkiye’nin garantörlüğünün sona ermesi ve Türk askerinin çekilmesine niçin olacağını söylemiş oldu.
 
Türkiye ile Yunanistan içinde yaşanmış olan son gelişmelere değinen Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapmış olduğu telefon görüşmesinde Kıbrıs’ta siyasette değişim olmadığını teyit ettiğini söyledi. 
 
Kıbrıs’ta çözüm bulunana dek Cenup Kıbrıs ile birçok mevzuda ortaklık yapılabileceğini sadece Kıbrıs Rum tarafının ortaklık yapmak için masaya oturmadığını aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, “Kıbrıs adasında enerji problemininin çözümü için anakıtaya bağlanmalı. Uzak ve riskli olan Yunanistan yerine daha yakın, güvenli ve ucuz olan Türkiye üstünden Avrupa Birliğindeki enterkonnekte sisteme geçilebilir. İnsanlığa çevreye ve doğaya hizmet edecek bu teklifi Kıbrıs Rum tarafına yaptık” ifadelerini kullandı.
 
KKTC’nin Türk Devletler Teşkilatı’na gözlemci üye olunmasının önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, birçok kurum ve kuruluşun meydana getirilen toplantılara İslam İşbirliği Teşkilatı’nda olduğu şeklinde KKTC bayrağıyla katılım gösterildiğini kaydetti.
 
Görevlerinin devleti güçlendirmek ve gelecek nesillere emanet etmek olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Dayanağımız ve varlığımız Türkiye’ye bağlıdır. Türkiye ile en üst düzeyde iyi ilişkiler geliştirdik. Eski görüntü ortadan kalktı her düzeyde iyi ilişkiler sağladık” diye konuştu.
 
KKTC’nin ekonomik verilerinin pandemi sürecini aştığına vurgu icra eden Cumhurbaşkanı Tatar, ülkeye gelen gezgin ve yolcu sayısının arttığını kaydetti.
 
Ülkeye daha nitelikli talebe gelmesi için çalışmaların sürdüğüne işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, çift vize uygulamasının önemini söyledi.
 
Yabancılara mal satışının belli kurallara bağlı bulunduğunu, sayılarla kısıtlandığını ve güvenlik soruşturmasından geçtiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, sözleşmeyle meydana getirilen ve tapuya bildirilmeyen satışın önüne geçilmesi için lüzumlu düzenlemelerin yapılması icap ettiğini açıkladı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.