DOLAR
32,3222
EURO
34,8340
ALTIN
2.396,71
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar,  Geçitkale Cumhuriyet Lisesi’ni ziyaret etti, öğrencilere öğütler vererek, tavsiyelerde bulunmuş oldu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar,  Geçitkale Cumhuriyet Lisesi’ni ziyaret etti, öğrencilere öğütler vererek, tavsiyelerde bulunmuş oldu
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, öğrencilere hitaben yapmış olduğu konuşmada, Kıbrıs’ın en güzel köylerinden Yeniceköy’de bulunmanın memnuniyetini duyduğunu belirterek, merhum büyükbabası Hüsnü Zihni Tatar ve eşi Havva Tatar’ın Yeniceköy’de öğretmenlik yaptığını söylemiş oldu.

Cumhurbaşkanı Tatar, Doğu Akdeniz’de bir Türk devleti Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde onuruyla yaşayabilmenin gururunu yaşadıklarına dikkat çekti, gençlere vatan, millet ve bayrak sevgisinin önemini söyledi.

Gazze’de 30 binden fazla insanoğlunun yaşamını yitirdiğini ve kimsenin engel olamadığını, Ukrayna’da ise savaşın sürdüğünü özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Bosna Hersek’te birkaç yıl ilkin katliamlar yapıldığını aktardı.

Kıbrıs’ta da geçmişte oldukça acılar çekildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Rum-Yunan ikilisinin Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlamak istediğini sadece Kıbrıs Türkü tarafınca verilen mücadeleler sonucu engel olunduğunu dile getirdi.

“Sulh, rahatlık ve itimat parayla satın alınamaz” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, bu değerlerin ulusal mücadelenin nimetleri bulunduğunu kaydetti.

İstiklal Marşı’nın yazılmasının 103’üncü yıl dönümü olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, marşı yazan Mehmet Akif Ersoy’un; bağımsızlık, özgürlük ve onurlu bir yaşam için kalemini kullandığını altını çizdi.

Osmanlı İmparatorluğu yabancılar tarafınca parçalanırken, Anadolu’nun yabancılar tarafınca işgal edildiğini özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya çıktığını düşmana karşı verilen mücadelelerin arkasından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğunu söylemiş oldu.

Anadolu’da verilen mücadeleden Kıbrıs Türkü’nün esin aldığına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, tutsaklık altında yaşamamak için savaşım verdiklerini ve Rum Yunan ikilisine karşı direndiklerini, Kıbrıs Sulh Harekatı’nın arkasından özgürlüğe kavuşulduğunu ve bağımsız Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulduğunu dile getirdi.

Gençlerin gelecekte devletin yöneticileri olacağını özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, “Verilen mücadelenin arkasından kazanılan bağımsız, özgür ve onurlu yaşamın kıymetini bilmelisiniz. Vatan ve millet sevgisiyle, dostluk ve kardeşlikle hareket edin. Günlük sıkıntılar olabilir sadece bu sıkıntılar dünyanın her yerinde olabilir. 
Devlet kutsaldır yüceltmek lazım” dedi

Öğretmenlerin baş tacı olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, bilimsel niteliği olan derslerin yanı sıra karakter oluşumu için genel kültür ve toplumsal ilişkiler kuvvetli olması icap ettiğini bunların da eğitimin bir parçası bulunduğunu beyan etti.

Gelişen yazışma kanalları yardımıyla dünyanın heryerinde istenildiği süre yazışma kurulabilineceğini özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, “Geçmişe gore olanak ve değerler daha fazladır. Bu tarz şeyleri sevgi, saygı, kardeşlik ve dostluk kapsamında iyi şekilde kullanmak sizin elinizdedi” diye konuştu.

Devletin gençlere eğitim imkanı sunduğunu arkasından uzmanlaşmaya gore iş imkanlarının yer aldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, devletin güçlenmesi daha refah içinde yaşamanılması için çalışmanın önemine vurgu yapmış oldu.

Süre yönetimi hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, dönemin iyi kullanılması ve fırsatların değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti, kişisel gelişim ve eğitimin geleceğe güvenli adımlarla yürümek için önemine vurgu yapmış oldu.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs mevzusuna da değinerek, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin antlaşmanın bir parçası olması gerektiğine dikkat çekti. 

Rum tarafının tüm Kıbrıs’ın sahibi olduğu ve Kıbrıs Türk tarafının kendi vatandaşları olduğu şeklinde hareket ettiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, “Varlığımız, devletimizle devam edecek. Devletimizden ödün vermeyeceğiz. Türkiye ulusal siyasetimize tam destek vermektedir. Egemenliğimizden, Türkiye’nin garantörlüğünden ve Türk askerinin caydırıcı gücünden vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ortadan kalktığı gün Rum Yunan ikilisinin, Kıbrıs Türkü’nün özgürlük ve bağımsızlığını tanımayacağını özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, başkalarının esareti altında mutlu olunamayacağına dikkat çekti.

Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk Devletler Teşkilatı’nda yerini almaya başladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta yaşayanlar yanında Anadolu’da, İngiltere’de Avustralya’da ve Kanada’da yaşayan binlerce Kıbrıs Türkü’nün kalbinin burada attığını kaydetti.

“Dünyanın neresinde olursak olalım, Kıbrıs Türkü tektir tek yürektir” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, ulusal değerlerle ve maneviyetla, vatan sevgisine, toprağa, ve varlığa KKTC ile var olunabileceğini her platformda anlattığını altını çizdi.

Kıbrıs Türkü’nün verdiği savaşım ve ödediği bedellerle barışı ve huzuru bulduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, devleti yaşatmanın gençlerin atalarından almış olduğu emanet ve mesuliyet bulunduğunu ve bu bilinçle hareket etmeleri icap ettiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.