DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Giresun’da, “KKTC’nin Türk Dünyası İçerisindeki Stratejik Önemi” temalı konuşma verdi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Giresun’da, “KKTC’nin Türk Dünyası İçerisindeki Stratejik Önemi” temalı konuşma verdi
A+
A-

“Kıbrıs’ta mücadelemiz büyüktür, büyük bedeller ödedik, bugün karşınızda bu bedellerle ödenen devletin Cumhurbaşkanı olarak bulunmaktan onur duyarım”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, Giresun Üniversitesi’nde fahri doktora unvanı tevcih edildi.
Cumhurbaşkanı Tatar, Giresun Üniversitesi’nde yer edinen törende, “KKTC’nin Türk Dünyası İçerisindeki Stratejik Önemi” temalı konuşma verdi. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile süregelen törene, öteki yetkililerin yanı sıra Kıbrıs gazileri de katıldı. Törende, Cumhurbaşkanı Tatar’ın özgeçmişi de okundu, video vizyonu yapılmış oldu. Törende, şehit Ideal Akbulut’un da hikayesi anlatıldı. 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kendisine fahri doktora unvanı tevcih edilmesinin fazlaca anlamlı ve mühim bulunduğunu ifade ederek teşekkürlerini sundu. 
Bu tevcih ile Doğu Akdeniz’de verdikleri mücadelenin takdir edildiğini görmekten onur duyduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, Türk milleti ile gönül, kardeşlik ve ulusal bağları paylaştıklarını söylemiş oldu. 
6 Şubat depreminde kaybedilenlerin de acılarının yüreklerinde bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, tüm yaşamını yitirenler ile vatandaşları andı.
“Kıbrıs’ta mücadelemiz büyüktür, büyük bedeller ödedik, bugün karşınızda bu bedellerle kurulan devletin Cumhurbaşkanı olarak bulunmaktan onur duyarım” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye ile beraber sürdürdükleri ulusal birliktelikle, oyunlara karşı dimdik ayakta durduklarını söyledi. 
Cumhurbaşkanı Tatar, “Kıbrıs’ta doğduk büyüdük fakat gözümüz kalbimiz hep Anavatan’da oldu” dedi.  
Osmanlı Süreci’nde 80 bin şehit verilerek alınan Kıbrıs Adası’nda, Büyük Önder Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde hareket ederek, hep kalplerinin Türkiye Cumhuriyeti ile beraber attığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Osmanlı’nın kiralamasının arkasından adada İngiliz bayrağı çekilirken atalarının karamsarlığa kapıldığını, sonrasında ulusal savaşım yıllarının yaşandığını ve  Kıbrıs Türk halkının yalnızlığa itildiğini söyledi. 
Cumhurbaşkanı Tatar, sonrasında Rum-Yunan ikilisinin talibi Helen adası yapmak için düzenlemiş olduğu saldırıları anımsattı, sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıs Türk halkını yalnız bırakmadığını ve şu anda Doğu Akdeniz’de kuvvetli bir Türk devleti olarak yerlerini aldıklarını altını çizdi. 
Rumların ENOSİS hedefi ile yapmiş oldukları saldırıları ve bu bağlamda yaşanmış olan acıları özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin adaya sulh getirmiş olduğu 20 Temmuz Sulh Harekâtı sonrası kurulan egemen Türk devletinin şu anda bölgesinde gelişen bir Türk devleti bulunduğunu söylemiş oldu.
Federal bir çözümün artık kabul edilebilir olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının azınlık durumuna düşeceği, Türkiye’nin adadan çıkacağı bir oyuna asla gelemeyeceklerini belirtti. 
Cumhurbaşkanı Tatar, tek imgesel Türkleri adadan çıkarma olan Rumların 50 yıl devam eden görüşme sürecinde ortaya çıkan tüm anlaşmalara “hayır” söylediğini, Kıbrıs Türk halkının ise bir antak kalma, uzlaşma olması için “evet” demesine karşın haksız ambargolar altında tutulmaya devam ettiğine dikkat çekerek bunun haksızlık bulunduğunu altını çizdi.
Rumların bugün de KKTC’nin gelişmesi, görünürlüğünün artmaması için engellemeler hayata geçirmeye çalıştığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, sadece KKTC’nin, hava ve deniz sahası, asrın projesi, yeni havalimanı, enerji yatırımları, eğitim, ziraat, gezim yatırımları ile bölgesinde, Türk dünyası ve dünyada mühim bir yere haiz bulunduğunu altını çizdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.