DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güzelyurt İlçesi muhtarları ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güzelyurt İlçesi muhtarları ile bir araya geldi
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar görüşmede yapmış olduğu konuşmada muhtarların, Türkiye’de 2023 senesinde 6 Şubat’ta meydana gelen depremde yaşamını kaybeden Şampiyon Melekler ve binlerce insanoğlunun acısının dinmediğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, geleceğe umutla bakılması icap ettiğini belirterek, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kıbrıs Türkü’nün özgürlük, bağımsızlık ve hürriyetininin meşalesi bulunduğunu dile getirdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncu Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40’ncı yılını geride bıraktığını özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta yeni siyasetin, iki eşit egemen devletin ortaklık ile bir antak kalma bulunduğunu, iki devlet zemininin güçlendiğini ülkeye yatırımların yapıldığını kaydetti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği görüşmeden bahseden Cumhurbaşkanı Tatar, yeni siyasetin devamı, Lefkoşa Hastanesinin inşası, 400 dönümlük park yapımı ve e- devlet projesi üstünde konularının ele alındığını açıkladı.

Muhteşem koşullarda ekonomik çarkların durduğu pandemi döneminde büyük fedakarlıklar yapıldığını ve pandeminin geride kalmasıya ekonomik krizin aşılmaya başlandığını özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar; Ukrayna-Rusya Savaşı, döviz artışı ve depremin ülkeye negatif yansımaları bulunduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Tatar, gezim, yükseköğrenim ve inşaat sektörü verilerine bakıldığına pandemi periyodunun aşıldığını ve çıtanın yükseldiğini belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği ve yönlendirmesiyle ülkenin gelişmesi ve kalkınması için çalışmalara devam edildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, içme ve kullanma suyu yanında suyun tarımda da kullanılması için çalışmaların devam ettiğini söylemiş oldu.

Verilen mücadelnin halka hizmet ve halkın müreffeh yarınlara yetişmesi bulunduğunu özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, “Güzelyurt’un verilmesi düşünülemez. Tarımda meydana getirilen yatırımlar, üniversite yatırımı, sahil projelerinin ve toplumsal konut projesiyle gençliği burada tutabilmek ve nüfusu çoğaltmak her insanın hedefi olmalı.
Ekonomisi ve nüfusuyla Güzelyurt  kuvvetli olmalıdır” dedi.

Ülkenin ziraat ihtiyacını elde eden ve narenciye ihracatçısı Güzelyurt’a devamlı ehemmiyet verileceğini aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, yatırımların cesaretlendireceğini ve artırılacağını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, demokrasinin temel taşları bulunduğunu belirterek, kapılarını devamlı halka açan muhtarlarla biraraya gelmekten duyduğu memnuniyeti açıkladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, muhtarlık maaşlarında iyileştirme yapılması, muhtarlık binalarının yapılması, geliştirilmesi ve muhtarlık hizmetlerinin desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Türk Devletler Teşkilatına gözlemci üye olunmasının arkasından internasyonal toplantılara; kurum, kurum, devlet ve iş insanlarının katıldığına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türk Birliği içindeki 200 milyondan fazla Türk ile münasebetlerin artmasıyla iktisat, enerji ve ticarette mühim bir güce haiz olunacağını altını çizdi.

Türk Devletleri’nin naturel kaynaklarını Türkiye üstünden göndermek istediğini ve 
Rusya Federasyonu’nun gazını Türkiye üstünden vermeye çalıştığını aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, “Türkiye’nin önemi giderek artıyor. Bölgede mühim bir merkez haline gelen Türkiye üstünden kabloyla Avrupa Birliği’ne bağlanabiliriz. Enterkonnekte sisteme daha ucuz ve kolay olduğundan Cenup Kıbrıs’ın da dahil olmasını önerdik. Önerinin kabul edilmesi Kıbrıs meselesinin çözümüne katkı koyacaktır” ifadelerini kullandı.

Muhtarlar Birliği Başkanı Akay Darbaz ise konuşmasında muhtarların bir araya getirmesi ve muhtarlarla ilgili mevzularda gösterdiği duyarlılıktan dolayı Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a teşekkür etti.

Güzelyurt’ta gerçekleşen görüşmede Güzelyurt Kaymakamı Harp Orakçıoğlu, Danışmanlık ve Siyasal İşler Müdürü Halit Bağman, Merkez Kaymakamı Niyazi Öztürk, Muhtarlar Birliği Başkanı Akay Darbaz, Baş danışman Aydın Akkurt, Mahalli Yönetimler Danışmanı İlker Edip, Ziraat, Siyasal İşler Danışmanı Anıl Kaya, Hayvancılık ve Girişimcilik Danışmanı Ahmet Hamdi, Cumhurbaşkanı Hususi Danışman ve Basın Danışmanı Muslu Akgüney ve Cumhurbaşkanı Hususi Danışmanı Gökhan Güler yer aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.