DOLAR
32,2315
EURO
34,7925
ALTIN
2.430,27
BIST
10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Haydar Aliyev’in Hayatından 100 An” kitabının imza törenine ve Azerbaycanlı ressam Aida İbrahimova’nın fotoğraf sergisinin açılışına katıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Haydar Aliyev’in Hayatından 100 An” kitabının imza törenine ve Azerbaycanlı ressam Aida İbrahimova’nın fotoğraf sergisinin açılışına katıldı.
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar dün akşam, Lapta’da bulunan Haydar Aliyev Internasyonal Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Haydar Aliyev’in Hayatından 100 An” kitabının imza törenine ve Azerbaycanlı ressam Aida İbrahimova’nın fotoğraf sergisinin açılışına katıldı.

 
 
Cumhurbaşkanı Tatar burada yapmış olduğu konuşmada, Azerbaycan ziyareti arifesinde bu anlamlı gecede bulunmaktan dolayı kıvanç duyduğunu ifade ederek, Azerbaycan ile aramızdaki ulusal, kültürel ve diplomatik bağların gelişmesi için irade koymaya çalıştıklarını kaydetti. “Yıllardan beridir Can Azerbaycan’ın yanında olmaya çalışıyoruz. Karabağ Savaşı’nda Kıbrıs Türkünün dualarının Azerbaycanlı kardeşlerimizin verdiği mücadeleyleydi” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, bizi birbirimize bağlayan Anavatan Türkiye’nin ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu iradenin ve “bir millet üç devlet” anlayışının kökleşmesi ve gelişmesinin önemine işaret etti.
 
KIBRIS TÜRKÜ’NÜN İKİ DEVLETLİ YENİ SİYASETİNE AZERBAYCAN’DAN BÜYÜK DESTEK
Azerbaycan Kıbrıs Dostluk Cemiyeti’nin Azerbaycan ile olan bağların gelişmesi için yürüttüğü faaliyetlerinin önemine değinen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs davasına beraber haiz çıkıldığını belirtti ve “Azerbaycan’dan gelen merhabalar hep Kıbrıs Türkü’nün yanında oldukları yönünde oldu” dedi. Kıbrıs Türkü’nün iki devletli yeni siyasetinin Azerbaycan’dan büyük destek bulduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı, Azerbaycan medyası ve kamuoyunun Kıbrıs Türkü’nün yanında bulunduğunu söylemiş oldu. Karşılıklı ilişkilerin daha da pekişmesi ve halklar arası muhabbettin gelişmesi ve yaygınlaşması için çalışmaya devam edileceğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, “Emek harcamalar, tarihten bizlere emanet edilen mukaddes bağlarımızın, ulusal ve içsel değerlerimizin taçlandırılmasıdır” dedi.
 
Azerbaycan’a gerçekleştirecekleri ziyaret sonrası mühim gelişmeler olması temennisinde de bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, “Bizim için mühim olan KKTC’nin tanınması yolundaki çalışmalardır” dedi.
 
KIBRIS TÜRKÜ’NÜN KENDİ BAĞIMSIZLIĞI VE İRADESİYLE BU TOPRAKLARDA ONURLU BİR YAŞAM SÜRMESİ BİR İNSAN HAKKIDIR
AB’nin Kıbrıs Türkü’ne yapmakta olduğu haksızlıklara dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, bu ziyaretler ve münasebetlerin engellenmeye çalışıldığını söyleyerek Kıbrıs Türkü’nün kendi bağımsızlığı ve iradesiyle bu topraklarda onurlu bir yaşam sürmesinin bir insan hakkı bulunduğunu altını çizdi. Karşı tarafın zihniyeti dolayısıyla oluşan baskılara karşın mühim adımların atılmaya devam edeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Türk Devletleri Teşkilatı’nda Anayasal ismiyle KKTC’nin gözlemci statüsünde yerini aldığını anımsattı.
Merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’i rahmet ve saygıyla anmış olduğu konuşmasında Cumhurbaşkanı Tatar, doğumunun 100. senesinde Aliyev’i bu şekilde bir etkinlikte anmanın ve ilkelerini ifade edebilmenin önemini dile getirerek, Haydar Aliyev’in oğlu Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in başarılarını minnet duygusuyla takdir ettiğini kaydetti.
 
SAVAŞIN ACILARINI YAŞAYAN KIBRIS TÜRKÜ ASLA 1974 ÖNCESİNE DÖNMEYECEK
Ukrayna-Rusya Savaşı’nın arkasından Filistin’de yaşanmakta olan vakaları kaygı ile izlediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, savaşın acılarını yaşayan Kıbrıs Türkü’nün asla 1974 öncesine dönmek istemediklerini tüm dünyaya ve karşı tarafa anlatmaya çalıştıklarını söyleyerek, iki devletli çözüm siyaseti yolunda ilerlediklerini ve savaşım vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.