DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Internasyonal Diplomatlar Birliği (DMW) Başkanvekili Halil Sert başkanlığındaki bir heyeti kabul etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Internasyonal Diplomatlar Birliği (DMW) Başkanvekili Halil Sert başkanlığındaki bir heyeti kabul etti.
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Internasyonal Diplomatlar Birliği (DMW) Başkanvekili Halil Sert başkanlığındaki bir heyeti kabul etti.

 
Kabulde, Internasyonal Diplomatlar Birliği Başkanvekili Halil Sert’e Girne milletvekili Serhat Akpınar, Anneizsha Angela Sert, Miriam Geiger, Rudolf Hans Jordi ve Betsy Fernandez Jord birlikte rol aldı.
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yapmış olduğu konuşmada, Birleşmiş Milletler’in sulh gücü bulundurduğu en eski yerin 60 yıldan beridir Kıbrıs bulunduğunu söylemiş oldu.
 
Kıbrıs problemininin internasyonal diplomatların devamlı ilgisini çektiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, iki halk arasındaki probleminin çözümü için diplomatların önerilerde bulunduğunu ve dış ilişkiler sergilendiğini beyan etti.
 
Kıbrıs’ta 60 yıldan beridir taraflar içinde ihtilaf bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk tarafının hukuk ve evrensel değerlerden hareket ederek hakkını aradığını kaydetti.
 
Kıbrıs Türk tarafının, Kıbrıs’ın iki kurucu ortağından biri olarak egemenlik ve eşit statü ile Rumlar kadar devlet hakkı sahibi olunduğunu diplomatlara anlatıldığını aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, “Diplomatlara verdiğimiz ileti, dünya devletlerinin adaletli, ilkeli ve yansız olarak sürece katkı yapmasıdır” dedi.
 
Kıbrıs’ta gerçekçi bir çözüm modeli ile antlaşmaya varılması icap ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, federal temelde bir çözüm modeli ile bir anlaşmaya varılamadığını, antlaşmanın sürdürülebilir olması için iki devletin ortaklaşa iş ile bir çözüme gidilmesi gerektiğine vurgu yapmış oldu.
 
Derneğin Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir toplantı yapmasının mühim olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, ülke tanıtımı icra eden ve diplomasiyle ilgilenen Girne Amerikan Üniversitesi kurucusu ve Girne Milletvekili Serhat Akpınar’ın girişimleriyle gerçekleşecek konferansın hayırlara vesile olmasını diledi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.