DOLAR
32,2668
EURO
34,8075
ALTIN
2.456,73
BIST
10.301,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Açık
21°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İskele Belediyesi tarafınca düzenlenen “5. Kültürlerin Kaynaşması” etkinliğine katıldı ve bir konuşma gerçekleştirmiş oldu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İskele Belediyesi tarafınca düzenlenen “5. Kültürlerin Kaynaşması” etkinliğine katıldı ve bir konuşma gerçekleştirmiş oldu
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar konuşmasında, İskele Bölgesi’nde dünyanın birçok ülkesinden gelmiş olarak, bölgeye yerleşenlerin olduğuna dikkat çekerek, “Çocuklarımız aynı okullara gidiyor ve kültürler kaynaşıyor” dedi.

Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin dünyaya tanıtılması açısından bu benzer biçimde etkinliklerin önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Birleşmiş Milletler 78’nci Genel Kurulu sebebiyle geçen hafta bulunmuş olduğu New York’ta bir oldukca liderle görüştüğünü ve Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gerçeğini anlattıklarını söylemiş oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl olduğu benzer biçimde bu yıl da BM Genel Kurulu’nda Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınması çağrısını yaptığını özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, diplomatik, ekonomik ve kültürel ilişkilerin kurulmasının istendiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yalnızca bölgesel olarak değil hem de  küresel anlamda barışın, huzurun ve güvenliğin teminatı bulunduğunu altını çizdi.

Kıbrıs Türkü’nün mukaddes ve onurlu ulusal Türklük davasındaki mücadelesini Türk milletiyle birlikte yürüttüğüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün haklı noktalarının özden gelen hakları, özgürlüğü ve bağımsızlığı bulunduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıslı Türkler ile Rumlar’ın kurucu ortağı olduğu Kıbrıs Cumhuriyeti’nin 16 Ağustos 1960 senesinde kurulmasına karşın Rumlar’ın Helen devletine dönüştürdüklerini, dünyayı aldatmayı sürdürdüklerini açıkladı.

Kıbrıs Türkleri’nin devletinin temellerinin de 60 yıl ilkin Kıbrıs Cumhuriyeti’nden dışlanmasıyla atıldığına vurgu meydana getiren Cumhurbaşkanı Tatar, “Özden gelen haklarımızla devlet kurduk. Bu saatten soran geri dönülemez kurum, müessese ve kültürümüzle yolumuza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.