DOLAR
32,3357
EURO
34,8475
ALTIN
2.389,71
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İstanbul'da Devlet Arşivleri Başkanlığı Osmanlı Arşivi Külliyesini ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İstanbul'da Devlet Arşivleri Başkanlığı Osmanlı Arşivi Külliyesini ziyaret etti
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İstanbul’da Devlet Arşivleri Başkanlığı Osmanlı Arşivi Külliyesini ziyaret etti

 
İstanbul ve Adana’da temaslarda bulunmak suretiyle bu sabah ülkeden ayrılan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İstanbul’da Devlet Arşivleri Başkanlığı Osmanlı Arşivi Külliyesini ziyaret etti.
 
Devlet Arşivleri Başkanı Prof.Dr. Uğur Ünal tarafınca karşılanan Cumhurbaşkanı Tatar’a arşiv hakkında data verildi. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar’a ziyaretinde KKTC Ulusal Arşiv Müdürü Ejdan Sadrazam ve KKTC İstanbul Başkonsolosu Fatma Demirel de birlikte rol aldı.
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar burada yapmış olduğu açıklamada bir milletin varlığını sürdürebilmesi için tarihini oldukca iyi bilmesi icap ettiğini altını çizdi.
 
“Geçmişini geleceğe taşıyan bir millet devamlı tarihte yerini alır” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifleri doğrultusunda meydana getirilen Osmanlı Arşivi Külliyesi’nin mimari, teknik ve donanım olarak çok önemli bir yapıt bulunduğunu söylemiş oldu. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Türk halkı için oldukca mühim olan bu arşivi her Türk gencinin ne olursa olsun ziyaret etmesi icap ettiğini söylemiş oldu.
 
KKTC Cumhurbaşkanlığına bağlı Ulusal Arşiv ve Araştırma Dairesi’nin de çalışmalarını oldukca titiz ve dikkatli yürüttüğünü özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar,
geçtiğimiz ay huzurunda imzalanan ve iki devletin Arşiv Başkanlığı içinde iş birliğini öngören protokolün önemine işaret etti.
 
Buradaki deneyim ve bilginin KKTC’ye aktarılmasının Kıbrıs Türk tarihinin gelecek nesillere doğru şekilde aktarılması için de mühim bulunduğunu söylemiş oldu
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, protokol kapsamında lüzumlu çalışmaların hızla başlatılacağını belirtti.  
 
Cumhurbaşkanı Tatar, ziyarette Osmanlı İmparatorluğu ile Britanya Krallığı içinde 1878’de imzalanan kira sözleşmesini de inceledi. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, “Arşivin ne kadar mühim bulunduğunu yalnız bu belge üstünden anlaşılabilir” dedi.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, bu belgeye haiz olunmasa İngiltere’nin değişik tezlerde bulunabileceğini fakat bu belgede de görüldüğü suretiyle adanın idaresinin İngiltere’ye bırakıldığını sadece iyelik hakkının devredilmedilmedigini söylemiş oldu.
 
“Zamanı gelecek nesillere doğru şekilde aktarmak oldukca mühim” vurgusunu yineleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Prof.Dr. Uğur Ünal olmak suretiyle tüm çalışanlara teşekkür etti.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.