DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kanserli çocuklar yararına İngiltere’den KKTC’ye bisiklet yolculuğu yapanlarla Girne’de bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kanserli çocuklar yararına İngiltere’den KKTC’ye bisiklet yolculuğu yapanlarla  Girne’de bir araya geldi
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar konuşmasında katılımcılara seslenerek; “KKTC’deki kanserli çocuklarımıza yardım eden Tanyel’s Smile vakfına, Ceyhun Uzun’a ve Ryan McKinlay’e 4,000 kilometreden fazla yol süresince pedal çevirip KKTC’ye geldiniz. Bu mühim ve gurur verici başarı karşısında sizlere fazlaca teşekkür ediyoruz” dedi.

 
Green Pedal derneğinin de ortalama 60 bisikletçisiyle katıldıkları Girne’deki etkinlikte katılımcılara hitap eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ceyhun Uzun ve eşi Gülay’ın kızları olan Tanyel’i genç yaşta kanser hastalığı sebebiyle kaybettiklerini belirterek, onun gülüşü ve hatırasını unutmadıklarını altını çizdi. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar şu şekilde devam etti: “İngiltere’den KKTC’ye kanser evlatları için pedal çevirip, 4,000km’den fazla bir yol kat ettiniz ve en sonunda vatanınıza kavuştunuz. Sizleri bu fazlaca kıymetli, onur ve gurur duyduğumuz böylesi çalışmalarınızdan dolayı kutlama ediyorum. Normal olarak kansere karşı farkındalık önemlidir. Kansere yakalanan küçüklere destek verilmesi mühim bir çalışmadır. Sizlere yürekten teşekkür ediyoruz. 2017 senesinde, bir tek 16 yaşlarında iken, güler yüzüyle hatırladığımız Tanyel’imizi hiçbir vakit unutmayacağız. Ceyhun ve Ryan’ın yapmış olduğu bu fedakarlık ve başarı, vakıf adı altında bu hassasiyetle yardım toplama ve bu yardımı KKTC’deki kanser hastalığına yakalanan çocuklarımıza katkı ve yardım için yapmaları taktire şayandır. Her ikisine ve onlara bu yolda beraber yer edinen ekibe de teşekkür etmek isterim. Yaptığınız insanlık için bir mesajdır. Şu sebeple tamamımız biriz. Kanser, kimin ne vakit yakalanacağı belli olmayan bir hastalıktır. Dolaysıyla bu büyük başarıya imza atan Ceyhun ve Ryan’ı kutlama etmek isterim” dedi.
 
Ryan’ın İngiltere’de polis mesleği yanı sıra birçok spor turnuvalarına katılıp ödül kazanmış ve tanınmış bir atlet bulunduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, bugün, Londra’da New Scotland Yard Polis merkezinde beraber çalmış olduğu meslektaşı olan Ceyhun Uzun ile beraber buraya bu yolculuğu yapmış olup, tüm dünyaya ek olarak KKTC’nin var bulunduğunu ve yolda pedal çevirirken KKTC bayrağı ile beraber seyahat yaptıkları için bu hassasiyetlerine de ek olarak teşekkür etti.
 
Tanyel’in anası Gülay Uzun ise yapmış olduğu konuşmada başta Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a ve katılan her insana teşekkür ederek, kanser için yürüttükleri çalışmalardan ve İngiltere’den KKTC’ye yaptıkları yolculuktan bahsederek, her insana katkı ve yardımlarından dolayı teşekkür etti.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.