DOLAR
32,2804
EURO
35,0323
ALTIN
2.473,64
BIST
10.538,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefkoşa İlçesi muhtarları ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefkoşa İlçesi muhtarları ile bir araya geldi
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar görüşmede yapmış olduğu konuşmada muhtarların, demokrasinin temel taşları bulunduğunu belirterek, kapılarını devamlı halka açan muhtarlarla biraraya gelmekten duyduğu memnuniyeti beyan etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, muhtarlık maaşlarında iyileştirme yapılması, muhtarlık binalarının yapılması, geliştirilmesi ve muhtarlık hizmetlerinin desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne uygulanan haksız yalıtım ve ambargolara karşın ülkenin kalkındırılması ve geliştirmesine devam edileceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, 2024 yılına daha ümitli bir halde girileceğini söylemiş oldu.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’de 2023 senesinde 6 Şubat’ta meydana gelen depremde yaşamını kaybeden Şampiyon Melekler ve binlerce insanoğlunun acısının dinmediğini kaydetti.

Zelzele sonrası sergilenen birlik ve beraberliğe işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Şampiyon Meleklerin adına yargı sürecinin takip edeni ve isimlerinin yaşatılması için çalışmaların gündemde olmaya devam edeceğini aktardı.

Kıbrıs problemininin, 2 ayrı eşit egemen devletin işbirliğiyle çözülmesi siyasetini ortaya koyduklarını özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Rum tarafının, Kıbrıs Türk tarafını azınlık görerek Avrupa Birliği içinde ‘sıfır asker ve sıfır güvence’ ile Türkiye’nin adadan çekilmesini istediğini dile getirdi.
 
Gazze ve Filistin’de yaşananları dünyanın kınamasına karşın acıların yaşanmaya devam ettiğini özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, binlerce insanoğlunun öldürülmesini insanlığın kabul etmediğini sadece dünyanın izleyici kaldığına dikkat çekti.

Ukrayna- Rusya Savaşı’nda yaşananların ortada bulunduğunu ve Avrupa’nın içinde Bosna Hersek’te katledilenleri gördüklerini aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, “Internasyonal baskılara karşın 1974 yılı öncesine dönmeyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınması ve uygulanan haksız ambargoların kaldırılması için girişimler yapıldığını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Tatar, son 4 yılda muhteşem sıkıntılar yaşandığını pandemi, savaşlar, döviz artışı ve depreme karşın gezim, yükseköğrenim, ziraat, hayvancılık, endüstri ve teknolojiye bağlı sektörlerin oluşmasıyla KKTC’nin Akdeniz’de çekicilik merkezi olmaya aday bulunduğunu altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Doğu Akdeniz’deki Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk Dünyası için jeostratejik ve jeopolitik önemine değinerek, Avrupa Birliği ve öteki ülkelerin baskılarına karşın gözlemci üye statüsüyle Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girişimleriyle Türk Devletler Teşkilatına üye olunduğunu dile getirdi.

Muhtarlar Birliği Başkanı Akay Caymaz ise konuşmasında muhtarların bir araya getirmesi ve muhtarlarla ilgili mevzularda gösterdiği duyarlılıktan dolayı Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a teşekkür etti.

Lefkoşa’da gerçekleşen görüşmede Lefkoşa Kaymakamı Bora Akkuş, Danışmanlık ve Siyasal İşler Müdürü Halit Bağman, Merkez Kaymakamı Niyazi Öztürk, Muhtarlar Birliği Başkanı Akay Darbaz, Baş danışman Aydın Akkurt, Sıhhat Hususi Danışmanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı, Mahalli Yönetimler Danışmanı İlker Edip, Cumhurbaşkanı Halkla İlişkiler Danışmanı Mesut Genç, Ziraat, Hayvancılık ve Girişimcilik Danışmanı Ahmet Hamdi, Cumhurbaşkanı Hususi Danışman ve Basın Danışmanı Muslu Akgüney ve Cumhurbaşkanı Hususi Danışmanı Gökhan Güler yer aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.