DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Londra’da 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Londra’da 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katıldı
A+
A-

Cumhurbaşkanı Tatar, Londra’da, KKTC Londra Temsilciliği’nin düzenlemiş olduğu 15 Kasım KKTC’nin 40. kurum yıl dönümü resepsiyonuna katıldı.

KKTC Londra Temsilciliği’nin düzenlemiş olduğu 15 Kasım KKTC’nin 40. kurum yıl dönümü resepsiyonunda, Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC Londra Temsilcisi Çimen Keskin ile beraber kutlama kabul etti.

Churchill Hotel’de yer edinen ve İngiltere’de yaşayan vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği resepsiyona, Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Koray Ertaş, Kıbrıs Türk Tecim Odası Başkanı Turgay Deniz, Londra’daki sivil cemiyet kuruluşları temsilcileri ve KKTC Dostluk Grubu üyesi lordlar da katıldı.

Resepsiyon, Kıbrıs Türk halkının ulusal savaşım lideri Dr. Fazıl Minik ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş başta olmak suretiyle Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bugünlere gelmesini elde eden şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu yapılmış oldu, İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, resepsiyonda yapmış olduğu konuşmada, garantör ülke İngiltere’den, Kıbrıs Türk halkına uygulanan haksız ambargolara karşı artık adadaki gerçeklere nazaran hareket etmesini ve Kıbrıs Türk halkının sesini duymasını istedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bölgede barışın huzurun ve güvenliğin teminatı olduğu belirterek, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ve yurt haricinde yaşayan Kıbrıs Türk halkının desteğiyle geleceğe güvenilir adımlarla yürümeye devam ettiğini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin 40. yıl dönümünde Londra’daki kardeşleriyle bir araya gelmekten onur ve gurur duyduğunu söylemiş oldu.

Cumhurbaşkanı Tatar, önceki gece Lefkoşa’da kutladıkları KKTC’nin 40. yıl dönümünün önemine işaret ederek, garantör ülke İngiltere’de yaşayan KKTC vatandaşlarının, KKTC’ye uygulanan haksız yalıtım ve ambargoları aşmak için çalışmasının mühim bulunduğunu kaydetti.

Kıbrıs Türk halkının mücadeleyi asla bırakmadığını, KKTC’nin demokratik çağıl bir devlet bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Denktaş’ın, Kıbrıs Türk halkının önüne geçilmesi olanaksız talep ve iradesiyle KKTC’yi duyuru etmesinin, Kıbrıs Türk halkının çekmiş olduğu acılar ve ödediği bedellerin taçlandırılması bulunduğunu söylemiş oldu.

Devletin temellerinin bu şekilde atıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin bölgede barışın huzurun güvenliğin teminatı bulunduğunu söylemiş oldu, Türkiye Cumhuriyeti ile Mavi Vatan’da geleceğe daha kuvvetli bir halde yürüyeceklerini kaydetti.

Kıbrıs’ta bir antlaşmanın iki devlet zemininde olabileceğini ifade ederek yurt haricinde yaşayan kardeşlerini selamlayan Cumhurbaşkanı Tatar, iki devlet zemininden geri dönüş olamayacağını söylemiş oldu.

Garantör ülke İngiltere’den Kıbrıs’taki gerçeklere nazaran hareket etmesini ve Kıbrıs Türk halkının sesini duymasını isteyen Cumhurbaşkanı Tatar, Londra’da her alanda başarı göstermiş olan Kıbrıs Türk halkını temsil eden vatandaşların, Kıbrıs Türk halkının gururu bulunduğunu kaydetti.

Tüm engellemelere meydan okuyan Kıbrıs Türk halkının bir olması durumunda aşamayacağı engel olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, yurt haricinde yaşayan tüm vatandaşların gönlünde KKTC ve vatan sevgisi bulunduğunu altını çizdi.

Tek yürek halinde Türkiye ile beraber bu sevgiyi geleceğe güvenilir adımlara taşıyacaklarına vurgu icra eden Cumhurbaşkanı Tatar, bugüne dek oldukça şeyler başardıklarını ve başarmaya devam edeceklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, tüm dünyaya Kıbrıs Türk halkının haklı sesini ve talebini haykırmaya devam edeceklerini belirterek, “Bu yapıt, cumhuriyet, devlet hepimizindir, beraber geleceğe güvenilir adımlarla yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Büyük Önder Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden Kıbrıs Türk halkının, Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüz senesinde, 40. yaşını kutlayan KKTC devletinin de güvenilir ve kuvvetli adımlarla güçleneceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Mavi Vatan’da haklarını koruyacağını kaydetti.

Türk Devletleri Teşkilatı üyeliğinin önemine de işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin, Türk dünyasının Doğu Akdeniz’deki temsilcisi bulunduğunu söylemiş oldu. Cumhurbaşkanı Tatar, halkın bayramını da kutladı.
Resepsiyonun açılış konuşmasını icra eden KKTC Londra Temsilcisi Çimen Keskin de, KKTC’nin 40. kurum yıl dönümünde kendilerini yalnız bırakmayan tüm konuklara teşekkür etti.

Resepsiyonu katılımıyla onurlandıran Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a da teşekkür eden Keskin, bugün kahraman Kıbrıs Türk halkının kurduğu KKTC’nin 40. yıl dönümünü onur ve gururla kutladıklarını altını çizdi.

İki devlet vizyonunu kararlılıkla sürdürmeye, Türkiye’nin desteğiyle devleti yüceltmeye devam edeceklerini ifade eden Keskin, garantör ülke İngiltere’den de Kıbrıs sorununa yeni bir yaklaşım ve somut adımlar atmasını beklediklerini söylemiş oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Ertaş da, KKTC vatandaşlarının bu mutlu gününü paylaşmaktan onur duyduğunu ifade ederek, KKTC’nin 40. yılını kutladı.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın Lefkoşa’dan çıkıp bugün Londra’da kendileriyle beraber bu onurlu güne katılmasından dolayı teşekkür eden Ertaş, Türk halkının Londra’da güçlüyse bunun Kıbrıs Türk toplumu yardımıyla bulunduğunu işaret etti ve “KKTC sizinle daha ileriye gidecektir” dedi.

Ertaş, Türkiye Cumhuriyeti olarak KKTC’nin daha ileriye gitmesi için de omuz omuza, el ele verdikleri sürece başarıya ulaşacaklarına vurgu yapmış oldu.

Ertaş, Dr. Fazıl Minik ve Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş ile şehitleri andı.

Resepsiyonda, Kıbrıslı Türk sanatçı Begüm Tekakpınar da sahne aldı.
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.