DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
15°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Londra’da Müslüman toplumu temsilcileri ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Londra’da Müslüman toplumu temsilcileri ile bir araya geldi
18.11.2023 00:51 | Son Güncellenme: 13.01.2024 19:26
2
A+
A-

Londra’da, müslüman iş insanları ve cemaat temsilcileri ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Islam Channel’de yer edinen etkinlikte, Müslüman toplumuna, Kıbrıs zamanı, görüşme süreçleri, iki devlet temelindeki yeni siyaset ve adadaki son gelişmeler hakkında informasyon verdi.

 
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkına, gençliğine uygulanan haksız ambargolara işaret ederek, KKTC’nin bugün 40. Yaşını kutladığına dikkat çekti ve Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle internasyonal alanda hak etmiş olduğu yeri alacağına vurgu yapmış oldu.
 
KKTC’nin, gezim, eğitim, kültür ve tüm devlet yapısıyla bölgesinde güçlü bir Türk devleti olarak yerini aldığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin tanınmadığını yalnız Kıbrıs Türk halkının asla pes etmeden yoluna devam ettiğini kaydetti.
 
Annan Planına “hayır” diyen Rum Yönetimi’nin Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği tarafınca tanındığını, üye alındığını, yalnız “evet” diyen KKTC’nin tanınmadığını, ambargolar altında tutulduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkına karşı uygulamalardaki eşitsizliğe işaret etti.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, adada tüm kesimler tarafınca iki halk, iki devlet, değişik dil ve kültür bulunduğunun bilindiğine işaret ederek, KKTC’ye ve Kıbrıs Türk halkına daha fazlaca haksızlık yapılmaması gerektirme ettiğini söylemiş oldu.
 
Cumhuriyetten tabanca diretmesiyle atılan Kıbrıs Türk halkının, kendi kendini yönetme hakkını kullanarak devletini kurduğunu, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle de KKTC’yi geliştirdiğini özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta artık gerçeklere bakılırsa, iki devlet zemininde bir antak kalma yapılması gerektirme ettiğini kaydetti.
 
Gazze’de bugün yaşananlara dikkat çeken ve BM, AB şeklinde örgütlerin nerede bulunduğunu soran Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta Türklerin Osmanlı döneminden beridir adada var bulunduğunu, var olmaya da devam edeceğini söylemiş oldu.
 
KKTC’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle internasyonal alanda tanınırlığını çoğaltmak, haklı sesini duyurmak ve tanınmak amacıyla çalıştığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türk Devletleri Teşkilatı, İslam İşbirliği Teşkilatı, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı, Avrupa Birliği ile meydana getirilen emekleri, görüşmeleri söylemiş oldu.
 
Türkiye Cumhuriyeti’nin her şartta KKTC’nin yanında bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, diğeri dost ülkelerden de destek beklediklerini, KKTC’nin dünyadaki hak ettiğini yeri ne olursa olsun alacağına inanç belirtti.
 
KKTC’nin yeni tayyare alanı, kültürü, denizi, güneşi ile tam bir gezim adası yanında güçlü bir yatırım adası olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, İngiltere’den her insanoğlunun talibi ziyaret etmesi gerektirme ettiğini söylemiş oldu.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, İngiltere’deki Müslüman toplumuna kendisini davet edip, ağırladığından ve Kıbrıs Türk halkının sesini duyurma imkanı tanıdığından dolayı teşekkür etti, sürekli destek beklediğini kaydetti.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, etkinlik sonrası Islam Chanel’de mülakat da verdi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.