DOLAR
32,2006
EURO
34,7737
ALTIN
2.418,90
BIST
10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mağusa İlçesi muhtarları ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mağusa İlçesi muhtarları ile bir araya geldi
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanlığı tarafınca geçtiğimiz gün düzenlenen Mağusa İlçesi muhtarları toplantısına katıldı.

 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar görüşmede yapmış olduğu konuşmada, 2023 senesinde Mağusa’ya ve ülkeye büyük bir düştüğünü belirterek, Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen depremde yaşamını kaybeden Şampiyon Melekler ve binlerce insanoğlunun acısının dinmediğini kaydetti.
 
Türkiye’nin tam desteğiyle 2 ayrı eşit egemen devletin işbirliğine dayalı bir antlaşmayı savunduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar; kurum, müessese, toprak bütünlüğü, demokrasi ve verdiği hizmetlerle Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varolmaya devam edeceğini açıkladı.
 
Cumhuriyet Meclisi’nde geçen 80 milyar TL bütçeden dolayı kutlama eden Cumhurbaşkanı Tatar, “60 milyar TL mahalli kaynaklardandır. Bu da ekonominin büyüdüğünü gösterir. Hayırlara vesile olsun” dedi.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, seçimle göreve gelen muhtarların demokrasinin ilk basamağı bulunduğunu belirterek, kapılarını devamlı halka açan vatandaşların ve o bölgede yaşayanların ilk başvurduğu adres muhtarlarla biraraya gelmekten duyduğu memnuniyeti açıkladı.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, muhtarlık maaşlarında iyileştirme yapılması, muhtarlık binalarının yapılması, geliştirilmesi ve muhtarlık hizmetlerinin desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti.
 
Mağusa Bölgesi’ndeki çalışmalara da değinen Cumhurbaşkanı Tatar, 
Maraş açılımı, yükseköğrenim, Mağusa Limanı’ndaki gelişmeler ve gezim potansiyelinin önemine vurgu yapmış oldu.
 
Kıbrıs Türkü’nün 60 yıl ilkin kanlı noeli yaşadığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, içinde bulunulan Ulusal savaşım ve Şehitler Haftasında meydana getirilen etkinliklerde verilen mücadelelerin hatırlatıldığı ve şehitlerin anıldığını kaydetti.
 
Kıbrıs Türkü’nün yaşadıklarından sonrasında 1974 ve 1960 öncesine dönmeyeceğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlüğü ve Türk askerinin varlığının mühim bulunduğunu açıkladı.
 
Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Raif Raif Denktaş’ın kendisine, “Egemenlik olmadan antlaşmaya imzalatmak buz üzerine imza atmaya benzer” söylediğini özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün geçmişten gelen haklarından dolayı Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kurucu ortağı bulunduğunu sadece mürekkebi kurumadan Rumlar tarafınca yıkıldığını ve Kıbrıs Türkü’nün birçok yönetimin peşinden Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kurulduğunu söylemiş oldu.
 
Gazze’de yaşananlara değinen Cumhurbaşkanı Tatar, 20 binden fazla insanoğlunun öldürülmesine Dünyanın izleyici kaldığını bu yüzden Türkiye’nin garantörlüğünün devamı ve Türk askerinin varlığının sürdürülmesinden vazgeçmeyeceklerini altını çizdi.
 
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son iki senedir Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınması ve Kıbrıs Türkü’ne uygulanan engelleme ve izolasyonların kaldırılması çağrısı yaptığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, “Dünya, Kıbrıs’ta iki ayrı halk, otorite ve devlet bulunduğunu bilmektedir. Kıbrıs’ta iki eşit egemen devletin işbirliğine dayalı bir antlaşmayı istiyoruz” dedi.
 
Kıbrıs Rum Tarafına ortaklaşa iş yapılması için önerilerde bulunulduğunu sadece yanıt alamadıklarını özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, hidrokarbonun yanı sıra Türkiye’den getirilen su ve getirilmesi planlanan elektriği paylaşmaya hazır olduklarını kaydetti.
 
Orta Asya ve Rusya’dan enerjinin Türkiye üstünden iletilmesiyle Türkiye’nin enerji mevzularında merkez bulunduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, Doğu Akdeniz’deki Şimal KIbrıs Türk Cumhuriyeti’nin jeopolitik ve jeostratejik gelişmeler açısından önemi ve statüsünün arttığını dile getirdi.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ekonomik refahın artması için altyapı ve üst yapı yatırımlarıyla Türkiye’nin desteğini sürdürdüğünü sözlerine ekledi.
 
Mağusa’da meydana getirilen görüşmede Danışmanlık ve Siyasal İşler Müdürü Halit Bağman, Merkez Kaymakamı Niyazi Öztürk, Muhtarlar Birliği Başkanı Akay Darbaz, Gazi Mağusa Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Yeşilleme, 
Mahalli Yönetimler Danışmanı İlker Edip, Siyasal İşler Danışmanı Anıl Kaya ve Cumhurbaşkanı Halkla İlişkiler Danışmanı Mesut Genç yer aldı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.