DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mücahit Komutanları Derneği Başkanı Gözkamaş ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kabulde, Cumhurbaşkanı Mahalli Yönetimler Danışmanı İlker Edip hazır bulunmuş oldu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mücahit Komutanları Derneği Başkanı Gözkamaş ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kabulde, Cumhurbaşkanı Mahalli Yönetimler Danışmanı İlker Edip hazır bulunmuş oldu
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yapmış olduğu konuşmada, Gazze’de meydana gelen hastane saldırısını kınadı.

Cumhurbaşkanı Tatar, 50 yıldan beridir Kıbrıs’ta rahatlık, sulh ve istikrarın, Türkiye’nin garantörlüğü ve Türk ordusunun adada bulunmasından dolayı bulunduğunu söylemiş oldu.

Kıbrıs Türkü’nün 60 yıl ilkin tabanca diretmesiyle devletten dışlandığını ve Kıbrıs’ın Helen adasına dönüştürülmesi için soykırıma uğradığını özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Mücahit Komutanların liderliğinde Kıbrıs Türkü’nün direndiğini beyan etti.

Mücahit Komutanlarının yaptıklarının fazlaca kıymetli bulunduğunu ve unutulmayacağını aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, yaşamını kaybedenleri andı, hayatta olanlara sıhhatli günler diledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Mücahitlerin yapmış olduğu fedakarlığın ödülü olarak gazilik ünvanının verilmesi için lüzumlu girişimlerin yapılması gerektiğine de dikkat çekti.

Federal temelde çözüm olması durumunda sakıncalarından bahseden Cumhurbaşkanı Tatar, 
Türkiye’nin yer almadığı Avrupa Birliği’nde garantörlüğün sona ereceğini ve Türk Askerinin adadan çekileceğini söylemiş oldu.

“Kimse bu çağda cenk çıkmaz diye düşünmesin” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Ukrayna-Rusya savaşının kısa süre ilkin çıktığını, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaların ise senelerdir devam ettiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, geçmişte verilen mücadeleler ve geleceğin tehlikeye girmemesi için Türkiye’nin garantörlüğünün kırmızı çizgi olduğuna vurgu yapmış oldu.

Azerbaycan ziyaretine de değinen Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk Devletler Teşkilatı’nın kopmaz bir parçası olduğu vurgusu yaptığına dikkat çekti.

Mücahit Komutanları Derneği Başkanı Gözkamaş, kabulden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.