DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mustafa Kemal Atatürk Öğretmen Akademisi 2023-2024 Öğretim Yılı açılış töreninde konuştu:

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mustafa Kemal Atatürk Öğretmen Akademisi 2023-2024 Öğretim Yılı açılış töreninde konuştu:
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mustafa Kemal Atatürk Öğretmen Akademisi 2023-2024 Öğretim Yılı açılış törenine katıldı.

Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde meydana gelen açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, geleceğin öğretmenlerine seslenmenin mutluluğunu yaşadığını söylemiş oldu.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta Necati Özkan öncülüğünde öğretmenlerin de desteğiyle  yeni alfabeye geçildiğine işaret ederek, Kıbrıs Türkü’nün Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını benimsediğine ve halen izinden gittiğine dikkat çekti.

Mustafa Kemal Atatürk Öğretmen Akademisi’nde bulunan 350 öğretmen adayının Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin geleceğine yön verdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, fazlaca mühim ve kıymetli öğretmenlerin ülkeye hizmet verdiğini altını çizdi.

Aydınlık bir gelecek için devletin eğitime büyük ehemmiyet verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, hükümetlerin en büyük bütçeyi eğitim bakanlığına ayırdığını kaydetti.

Ülkenin gelişerek büyüdüğünü ve nüfusun artığını özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, nüfusla orantılı olarak öğretmen sayısının artırılması ve Mustafa Kemal Atatürk Öğretmen Akademisi’nin de güçlendirilmesi icap ettiğini aktardı.

Öğrencilere seslenerek tavsiyelerde bulunan Cumhurbaşkanı Tatar şu ifadeleri kullandı:

“Seçilmiş kişiler olarak gelecekte ülkenin en iyi öğretmenleri olacaksınız. Mezun olup göreve başlayınca, öğrencilerinize haiz çıkın. Hayatlarına yön verin ve ülkeye yararlı bireyler yetişmesini sağlayın. Elit ve aydınlık bir gelecek için; düşünebilen, yaratabilen ve toplumsal öğrenciler ve iyi insanoğlu yetiştirmenizi temenni ediyorum. Geleceğimize biçim vereceksiniz. Sizlere güveniniz tamdır. Bu yıl akademiye yeni gelen 78 öğretmen talibi ile beraber toplam 350 öğretmen adayımıza başarılar temenni ediyorum”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.