DOLAR
32,1996
EURO
34,7952
ALTIN
2.420,22
BIST
10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, New York’ta yaşayan KKTC vatandaşları ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, New York’ta yaşayan KKTC vatandaşları ile bir araya geldi
A+
A-

Birleşmiş Milletler 78’inci Genel Kurulu dolayısıyla New York’ta temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, burada yaşayan KKTC vatandaşları ile buluştu. 

 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar burada yapmış olduğu konuşmada, New York ziyaretleri kapsamında her yıl New York’ta yaşayan KKTC vatandaşları ile bir araya geldiğini belirterek, Kıbrıs Türklerinin senelerden beri verdiği bağımsızlık mücadelesinin bugün Doğu Akdeniz’de bir devlet olan KKTC’nin bağımsızlığının kabul görmesi için devam ettiğini söylemiş oldu. 
 
 
Kıbrıs Türk halkının geçmişte maruz kalmış olduğu acılar ve zor koşullardan sonrasında bugüne gelebilmesinin kolay olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasında, KKTC’nin Türkiye Cumhuriyeti ve Türk devletleri ile olan ilişkilerinin ve geleceğe yönelik çalışmaların önemine değindi. 
 
“KIBRIS TÜRKLERİ, DÜNYANIN NERESİNDE OLURSA OLSUN, KIBRIS TÜRK HALKININ BİR PARÇASI OLMAYA DEVAM EDECEKLERDİR”
 
Kıbrıs Türkü’nün haklı mücadelesinde canlarını feda eden tüm şehitleri yad eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Biz Kıbrıs Türkleri, dünyanın neresinde olursak olalım, Kıbrıs Türk halkının ve büyük Türk milletinin bir parçası olarak hiçbir vakit öz varlığımızı ve değerlerimizi unutmadan yaşamımızı bu ilkelerle sürdürmenin bahtiyarlığı içindeyiz” dedi. Yurt haricinde yaşayan Kıbrıs Türklerinin birlik ve beraberlik içinde olduklarına ve öz vatanlarından asla kopmadıklarına vurgu meydana getiren Cumhurbaşkanı Tatar, gelecek kuşakların yaşadığımız küresel gelişmeler ve yazışma çağlarında KKTC ile bağlarını sürdürmesinin önemine dikkat çekti. 
 
“TÜRKİYE CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN BM GENEL KURULU’NDA YAPTIĞI KONUŞMA VE VERDİĞİ DESTEK, HAKLI DAVAMIZIN DÜNYAYA DUYURULMASI VE KABUL GÖRMESİ BAKIMINDAN ÇOK ÖNEMLİDİR”
 
 
Kıbrıs’ta yaşayan Kıbrıs Türklerinin büyük Türk dünyasının bir parçası olmaya devam edeceklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğinin mühim bulunduğunu belirtti. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yıl BM Genel Kurulu’nda gerçekleştirdiği konuşmasında bir kez daha tüm dünyaya Kıbrıs Türklerine meydana getirilen haksızlıkların son bulması, zulüm niteliğindeki engelleme ve izolasyonların kaldırılması ve KKTC’nin artık bağımsızlığının kabul görmesi ve tanınması icap ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, verilen bu desteğin tüm dünyada haklı davamızın duyurulması ve kabul görmesi bakımından mühim bulunduğunu söylemiş oldu. Değişik ülkelerle ilişkilerimizin geliştirilmesi için yürütülen çalışmaların önemini de ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, “KKTC, artık bir gerçektir ve Kıbrıs Türkünün geleceği için bağımsız bir halde yaşayabileceği bir vatan toprağıdır. Hepimizin öz vatanıdır” dedi.
 
 
“KIBRIS’TA DİNİ, DİLİ, KADERİ, ÖRF, ADET VE GELENEKLERİYLE İKİ AYRI HALK VARDIR”
 
Cumhurbaşkanı Tatar, New York temasları kapsamında yapmış olduğu çeşitli temaslara değinerek, bu temaslarda, Kıbrıs Türk halkının haklı mücadelesinin dünyada yer bulabilmesi için Kıbrıs’ta meydana getirilen ayrımdan mutlak suretle vazgeçilmesi icap ettiğini dile getirdi. “Kıbrıs’ta dini, dili, kaderi, örf, tane ve gelenekleriyle iki ayrı halk vardır” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, güneyde Rum Cumhuriyeti’ne dönüşen Cenup Kıbrıs Rum Yönetimi ve kuzeyde Kıbrıs Türkü’nün devleti KKTC’nin yer aldığını ve bu iki devletin Kıbrıs Adası’nda iyi komşuluk ilişkileri kapsamında yan yana yaşayabilmesi için değişik ilişkilerin gelişmesine sıcak baktıklarını, sadece bir tarafın, öteki tarafa hükmetmeyeceği ve otoritesi altına giremeyeceği şekilde bu ilişkilerin gelişmesine hazır olduklarını söylemiş oldu. 
 
 
“ÖZGÜR İRADEMİZLE KURDUĞUMUZ DEVLETİMİZİN TANINMASI GEREKİYOR”
 
“Özgür irademizle kurduğumuz devletimizin tanınması gerekiyor” diyen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bu şekilde oluşacak bir iş birliği sonucunda tüm bölgenin bu şekilde bir istikrardan yarar sağlayabileceğini kaydetti. 
 
“BM, HİÇBİR ZAMAN DAYATMA BİR ÇÖZÜMÜ ORTAYA KOYMAYACAĞINI TEYİT ETTİ”
 
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres ile New York’ta gerçekleştirdiği görüşmeye değinen Cumhurbaşkanı Tatar, Guterres’in Kıbrıs Türk tarafının pozisyonunun aktarılması üstüne hiçbir vakit BM’nin Kıbrıs’ta dayatma bir çözümü empoze etmeyeceklerini dile getirdiğini, sadece özgür irade ile yapılacak bir görüşme sonrasında bir antlaşma olabileceğini söylediğini söyledi. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, “İleride bir antlaşma olacaksa, o antlaşmanın bir tarafı da KKTC olacaktır” dedi. 
 
KKTC’nin değişik alanlarda gelişmesine yönelik yürütülen emek harcamalar ve yatırımlar hakkında da data veren Cumhurbaşkanı Tatar, yurt haricinde yaşayan Kıbrıs Türklerinin ileride öz vatanlarına geri dönmeleri çağrısında da bulunmuş oldu. 
 
New York’ta yaşayan KKTC vatandaşları adına konuşma meydana getiren Ayhan Hassan da konuşmasında, Cumhurbaşkanı Tatar’ın izlediği siyaseti yakından takip ettiklerini ve destek verdiklerini ifade ederek Kıbrıs Türklerinin zor süreçlerden geçtiğini ve artık bağımsız olmalarının zamanının geldiğini belirtti.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.