DOLAR
32,2745
EURO
35,1031
ALTIN
2.476,51
BIST
10.397,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği’ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği’ni ziyaret etti
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ziyarette yapmış olduğu konuşmada, Kıbrıs Rumlarının Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlamak için 1963 senesinde Kıbrıs Türkleri’ne saldırdığını belirterek, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin garantörü ve 2 egemen ise haiz İngiltere’nin saldırılara sessiz kaldığını söylemiş oldu.

Kıbrıs Türkleri’nin varoluş ve özgürlük mücadelesinde 1800’ü aşkın şehit verildiğini özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar,  şehit ailelerinin büyük acılar çektiğini ve fedakarlıklar yaptığını beyan etti.

Hücum ve baskılara karşı Kıbrıs Türkü’nün yılmadığını ve  Türkiye’nin desteğiyle direndiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Sulh Harekatı ile KKTC’nin temellerinin atıldığını kaydetti.

Kıbrıs’ta eşit iki egemen devletin işbirliğine dayalı bir antlaşma istediklerini aile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin garantörlüğü ve Türk askerinin varlığından vazgeçmeyeceklerini altını çizdi.

Kıbrıs adasında sulh, refah ve itimat ortamının şehitlere borçlu olunduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, şehitleri ve hayatta olmayan gazileri rahmet ve saygıyla andı yaşamını sürdüren gazilere şükranlarını sundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınır operasyonlarında hayatlarını kaybeden Mehmetçiklere Tanrı’tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Tatar, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve Türk milletine başsağlığı diledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.