DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Silifke Tecim ve Endüstri Odası tarafınca düzenlenen 4’üncü Liderlik Akademisi ve Yönetim Kongresi’nin açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Silifke Tecim ve Endüstri Odası tarafınca düzenlenen 4’üncü Liderlik Akademisi ve Yönetim Kongresi’nin açılışına katıldı
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Silifke Tecim ve Endüstri Odası tarafınca düzenlenen 4’üncü Liderlik Akademisi ve Yönetim Kongresi’nin açılışına katıldı.

 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar açılışta yapmış olduğu konuşmada, kongrede; iş insanları, girişimciler, tecim ve endüstri ile uğraşanları görmekten duyduğu mutluluğu beyan etti.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle başta başkomutan ve başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak suretiyle tüm öğretmenleri kutlama ederek, hayatta olmayanları saygıyla andı.
 
1974 yılı öncesinde oldukça azca sayıda Kıbrıs Türkü’nün yapınak ve işletme sahibi olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, politika yanında girişimciliği, yaratıcılığı ve iş yapma becerisiyle ülkede iş alanında da liderlerin çıktığını dile getirdi.
 
Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin her geçen gün daha oldukça kabul gördüğünü ve Kıbrıs Türkü’nün Anavatan Türkiye’nin desteğiyle siyasal tanınma için uğraştığını özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, yılda 2 milyon gezgin sayısına ulaşıldığını ve 144 değişik ülkeden binlerce öğrencinin üniversitelerde okuduğunu aktardı.
 
Türkiye’nin Kıbrıs Türkü ile bağlarının kopartılacağı ve Doğu Akdeniz’den uzaklaştırılacağı bir antlaşmayı kabul etmediklerini özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs problemininin çözümü için yürütülen iki eşit egemen devletin işbirliğine dayalı çözüm modeli siyasetine verdiği destekten dolayı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.
 
Kıbrıs Türk’nün Kıbrıs’ta Kıbrıs Rumları kadar eşit ve devlet kurma hakkına haiz olduğuna vurgu icra eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Kendi geleceğimizi belirleme etme hakkına sahibiz. Doğu Akdeniz’deki bağımsız Türk devletimizi sonsuza kadar yaşatıp, yücelterek, ülkenin gelişmesi için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
 
Kıbrıs Türkü’ne uygulanan haksız engelleme ver izolasyonlara da değinen Cumhurbaşkanı Tatar, dünya ile tecim yapılmadığı durumlarda Türkiye üstünden hareket edildiğini kaydetti.
 
KKTC’ye 2015 yılından beridir Türkiye’den boruyla denizden su geldiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, sırada kabloyla elektrik getirilmesi bulunduğunu altını çizdi. Kıbrıs Rum tarafının gelecek elektriği kullanabileceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, “Çift yönlü elektriğin gelmesiyle Kıbrıs’ta enerji problemi çözülür ve adada ortaklık yapıldığı dünyaya gösterilmiş olur” diye konuştu.
 
Bağımsız ve egemen bir devlet olan KKTC’yi daha görünür kılıp, enerji ve güvenlik meselelerinde daha kuvvetli yapmak için savaşım verdiklerini özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, “Daha kuvvetli bir iktisat yaratmak için emekler sürüyor. Kıbrıs’ta turizmci, sanayici, üretici ve tecim insanımız risk alıp yatırım yapıyor. Geleceğe güvenip, devlete haiz çıkanları yürekten kutlama ediyorum” ifadelerini kullandı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.