DOLAR
32,2650
EURO
34,7568
ALTIN
2.449,65
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
14°C
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şimal Kıbrıs Masa Federasyonu’nu ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şimal Kıbrıs Masa Federasyonu’nu ziyaret etti
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şimal Kıbrıs Masa Federasyonu’nu ziyaret etti, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen ve Şimal Kıbrıs Masa Federasyonu Başkanı Mustafa Bekiroğulları ile görüştü.

 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ziyarette yapmış olduğu konuşmada, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde her spor branşında olduğu şeklinde masa tenisine de büyük ilgi gösterildiğini söylemiş oldu. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, masa tenisinde yaşın mühim olmadığını belirterek, masa tenisinin ilerleyen yaşlarda bile yaz-kış farketmeden açık ve kapalı alanlarda büyük imkanlar gerektirmeden oynanan bir spor bulunduğunu altını çizdi.
 
Masa tenisinin bir kültür olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, sporun dostluk ve kardeşlik bulunduğunu, bu bağlarının gelişmesi için masa tenisinin yaygınlaşması gerektiğine dikkat çekti.
 
Şimal Kıbrıs Masa Tenisi Federasyon Başkanı ve yönetim kurulunun oldukca sayıda genci bu spora yönlendirdiğini aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’ne uygulanan siyasal engellemeler, engelleme ve ambargolardan sporun da etkilendiğini kaydetti.
 
Ülke sporcularının internasyonal temaslara bulunmasının önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, sporcuların Türkiye ve öteki internasyonal oyuncularla karşılaşmasına olanak sağlanması gerektiğine vurgu yapmış oldu.
 
Sağlanan imkanların kişisel spor gelişimi yanında ülke tanıttımı açısından da mühim bulunduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün özden gelen haklarının masa tenisinde de kullanılması icap ettiğini kaydetti.
 
Vatanımızda bulunan Türkiye Masa Tenisi Federasyon Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ülkemizdeki masa tenisi sporuna verdikleri desteğin büyük bir kazanım bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Masa tenisi oynayanları selamlıyorum, aracılığınızla Türkiye’de 81 ilde sesimizi duyuracağız” dedi. 
 
Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen ise çağrı edildikleri Lefke Avrupa Üniversitesi’nin senelerdir masa tenisinde etkinlik gösterdiğini ve Türkiye’deki liglerde savaşım verdiğini söylemiş oldu.
 
Oktay Çimen, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne uygulanan spor ambargosunu kırmak, gençlerin spor yapmasına olanak sağlamak ve masa tenisini geliştirmek istediklerini belirterek, sponsorlar vesilesiyle “Uçan Raketler Projesi” kapsamında okullara masa tenisi masası ve malzemelerinin dağıtılacağını kaydetti.
 
Şimal Kıbrıs Masa Tenisi Federasyonu ile ortaklaşa iş yapmak istediklerini ifade eden Oktay Çimen, alıştırmacı, sporcu ve yargıcı mevzusunda iyi mi destek verileceğinin görüşüldüğünü dile getirdi.
 
Şimal Kıbrıs Masa Federasyonu Başkanı Mustafa Bekiroğulları da konuşmasında Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı ve yöneticileri ile oldukca pozitif bir görüşme gerçekleştirdiklerini söylemiş oldu.
 
Mustafa Bekiroğulları, Türkiye’deki federasyonun 1971 yılından beri ülkemizdeki masa tenisine destek verildiğini ifade ederek, kısa sürede “Uçan Raketler Projesi’nin” Türkiye Masa Federasyonunun desteğiyle hayata geçecek olmasının mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.