DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Taşkent Şehitliği’nde düzenlenen törende konuştu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Taşkent Şehitliği’nde düzenlenen törende konuştu
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Taşkent, Tatlısu ve Terazi köylerinde şehit edilenler için Taşkent Şehitliği’nde düzenlenen anma törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, törende yapmış olduğu konuşmada Taşkent, Tatlısu Terazi şehitlerine rahmet diledi.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, devrin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Bülent Ecevit’in “Hem Türklere hem Rumlara sulh götürmek için Kıbrıs’a harekat gerçekleştiriyoruz” açıklamasına karşın Rum-Yunan ikilisinin orantısız güçle toplu kıyımlara devam ettiğini söylemiş oldu.
 
Muratağa, Sandallar ve Atlılar şehitlerinin de dün anıldığını anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar, “Savunmasız insanların toplu kıyımı büyük bir harp suçu olarak tarihteki yerini aldı. Ne yazık ki bu suçlara alet olanlar, tanıklar, kanıtlarla durağan(durgun) olmasına karşın Cenup Kıbrıs’taki devlet bunu yargıya götürmeyip yaşananlara izleyici kaldı” dedi.
 
Bu katliamlara Sulh Gücü’nün izleyici kaldığını, bunu da unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, seneler sonrasında Bosna Hersek’te de benzer olayların yaşandığını söylemiş oldu.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, “Fazlaca büyük bedeller ödenerek bugünlere gelindi. Bizi sürdürülmeyecek herhangi bir anlaşmaya sürükleyecek baskılara boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Kıbrıs’ta kalıcı bir antak kalma için egemen eşitliğin, eşit ulusal statünün ve Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlüğünün yaşamsal öneme haiz bulunduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, “Kıbrıs’ta 49 senedir sulh, itimat ve rahatlık içinde yaşanmanın hepimiz için ne kadar kıymetli bulunduğunu şehitlerin tinsel huzurunda bir kez daha ifade ediyorum” şeklinde 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.