DOLAR
32,2393
EURO
34,7910
ALTIN
2.414,40
BIST
10.292,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TC Ulusal Müdafa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Pof. Dr. Serdar Salman ve Hava Harp Enstütüsü Müdürü Hv. Plt. Tümgeneral Yaşar Kadıoğlu’nu kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TC Ulusal Müdafa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Pof. Dr. Serdar Salman ve Hava Harp Enstütüsü Müdürü Hv. Plt. Tümgeneral Yaşar Kadıoğlu’nu kabul etti
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yapmış olduğu konuşmada; küresel taşların yerinden oynamasının peşinden organik kaynaklar, güvenlik meseleleri, deniz ve hava sahası konularının ehemmiyet kazanmasıyla Doğu Akdeniz’de bir Türk Devleti olan Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin öneminin daha oldukca arttığını söylemiş oldu.

Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bölgede, barışın, huzurun, güvenliğin sigortası ve anahtarı olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin ulusal müdafa sanayisindeki başarılarının KKTC’nin statüsünü de yükselttiğini altını çizdi.

Kıbrıs’ta bir antlaşmaya varmak için Kıbrıs Rum tarafıyla ihtimaller içinde bir ortaklık cumhuriyeti kurulmasının peşinden Avrupa Birliği içinde garantörlüğün modasının geçmiş olduğu sebebi öne sürülerek Türkiye’nin garantörlüğünün sona ereceğini ve Türk askerinin çekileceğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, bu durumun asla kabul edilemez bulunduğunu kaydetti.

KKTC’nin her mevzuda güçlenmesi ve Türkiye ile işbirliğinin artması için çalışmaların sürdüğünü özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Doğu Akdeniz’de organik kaynaklar yanında balıkçılık, gezim ve denizcilik mevzularında da büyük potansiyel bulunduğunu aktardı.

Ulusal Müdafa Üniversitesi’nde ulusal değerler, maneviyat ve bayrak sevgisiyle verilen derslerle gençlerin yetiştirilmesinin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’den de eğitim alan gençlerin gelecekte Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetler’de vazife alacağını beyan etti.

Kıbrıs Türkü’nün ulusal değerlerine bağlık kalmış olarak adada varolduğuna vurgu meydana getiren Cumhurbaşkanı Tatar, “350 yıldan fazla Osmanlı İmparatorluğu Kıbrıs’ı yönetti. İngiliz İdaresi ve sonrasında Rum-Yunan ikilisinin talibi Yunanistan’a bağlamak için yapmış olduğu girişimlere karşı direndik. Büyük mücadeleler verdik ve garantör ülke Türkiye’nin 20 Temmuz 1974 senesinde adaya askeri harekat yapmasıyla hem Kıbrıs Türkleri’nin bağımsızlığı ve özgürlüğü hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin Doğu Akdeniz’deki güvenliği sağlandı” dedi.

TC Ulusal Müdafa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Pof. Dr. Serdar Salman da konuşmasında Kıbrıs’ın Türkiye Cumhuriyeti için daima oldukca mühim olduğuna işaret ederek, Türkiye’deki askeri okullarda ve Ulusal Müdafa Üniversitesi’nde oldukca sayıda Kıbrıs Türkü’nün eğitim gördüğüne dikkat çekti. 

Kabulde Itimat Yaratıcı Önlemler ve İki Taraflı Teknik Komiteler Koordinatörü Güneş Onar ve Cumhurbaşkanı Hususi Danışmanı Gökhan Güler hazır bulunmuş oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.