DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, temaslarda bulunmak suretiyle Trabzon’a gitti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, temaslarda bulunmak suretiyle Trabzon’a gitti
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Trabzon’da basına yapmış olduğu açıklamada, burada bulunmaktan, görmüş olduğu misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Trabzon’un KKTC açısından mühim ve kıymetli bir kent bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, 1974 sonrası buralardan KKTC’ye yerleşen oldukca sayıda vatandaşları bulunduğunu ve Kıbrıs Türk halkının mücadelesine, ulusal varoluş mücadelesine katkı koyduğunu söylemiş oldu.

KKTC ile Türkiye’nin etle tırnak bulunduğunu, yarım asırdır da KKTC’yi dünyaya tanıtmak, haklılığını ortaya koymak için Türkiye’nin desteğiyle büyük gayretler ortaya koyduklarını özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Cumhurbaşkanı olarak görevde 3. yılını tamamladığını, Türkiye’ye de devamlı ziyaretler yaparak, bilhassa gençlere ve tüm kesimlere Kıbrıs Türk halkının davasını anlattığını kaydetti. Bir Beşiktaşlı olarak Trabzonspor’un gönlünde bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, futbol şehri Trabzon’a başarılar diledi. KKTC’den Trabzon’a direkt tayyare seferlerinin önemine de işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Mart ayından itibaren direkt uçuşların başlayacağına işaret etti.

KKTC’de 30 bine yakın yurttaş bulunduğunu, buralardaki akrabalarla da bu sayının arttığını işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, aradaki kadim bağların güçlenmesi ve gelişmesi için çalıştıklarını belirtti. 27 Ocak’ta da KKTC’de Hamsi Festivali yapılacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, yeni yılda sıhhat diledi. 2023’ün zor bir yıl bulunduğunu, depremde kayıplar yaşadıklarını, oldukca üzüldüklerini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin yeni yüzyılında, büyük Türk yaşamına pozitif yönde katkılar sağlanacağını, KKTC’ye de bu gelişmelerin yansıyacağını kaydetti, bu mücadeleyi beraber başaracaklarını söylemiş oldu. Kıbrıs Türk halkının sevgi ve saygılarını da ileten Cumhurbaşkanı Tatar, Trabzonlu olan eski milletvekilleri Ahmet Varlıklı, Mustafa Gökmen, Mesut Genç, eski kaymakam Sinan Güneş, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Yazman Demir, eski belediye başkanları Mehmet Demirci ile Arif Özbayrak ve Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Murat Civelek’in de selamlarını iletti. Soruları da yanıtlayan Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tanınma çağrıları ve Türk Devletleri Teşkilatı gözlemci üyeliği ile iki devletli çözüm vizyonunun güçlendiğini söylemiş oldu.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs problemininin temelinde egemenlik hakkı bulunduğunu ifade ederek, Kıbrıs Türk halkının egemen bir halk ve kurucu ortak bulunduğunu kaydetti. Kıbrıs Türk halkı için 1974’ün dönüm noktası bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, şimdiki süreç de KKTC’yi güçlendirmenin oldukca mühim bulunduğunu, Türkiye ile ekonomik gezim, tarımsal faaliyetler, endüstri, hizmetler sektörü, inşaat ve bilim yolunda meydana getirilen aşama kaydetmelerin KKTC’nin zeminini güçlendirdiğini söylemiş oldu. Gazze’ye saldırılarla ilgili bir sual üstüne de Cumhurbaşkanı Tatar, saldırıları endişeyle izlediklerini beyan etti, katliamın sürmesini ve buna izleyici kalınmasını şaşkınlıklar içinde karşıladıklarını belirtti. Bunun da insanlık açısından dram bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, benzer durumların Kıbrıs’ta da yaşandığını söylemiş oldu.Cumhurbaşkanı Tatar, o yüzden Gazze saldırısından çıkarılan dersin Kıbrıs Adası’nda mutlak surette sulh ve rahatlık için iki ayrı devletin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlüğü bulunduğunu ifade ederek, Kıbrıs’ta sadece iki devlet temelinde bir antlaşma olabileceğini altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Tatar’a, KKTC Trabzon Konsolosu Erek Çağatay birlikte rol alıyor.

Yorumlar

  1. Burak Şahin dedi ki:

    trabzon güzel şehir