DOLAR
34,2924
EURO
36,9430
ALTIN
3.029,88
BIST
8.781,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz’ı kabulünde konuştu

A+
A-
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz’ı kabulünde konuştu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Kıbrıs Türk Kızılay Genel Başkanı Sezai Sezen, Genel Sekreteri Hasan Karaokçu ve beraberlerindeki heyeti kabul etti.

 
Kabulde, Cumhurbaşkanı Hususi Danışmanı Gökhan Güler ve Sivil Cemiyet Örgütleri Koordinatörü Latif Akça yer aldı.
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kabulde yapmış olduğu konuşmada, Türk Kızılay’ın, Kıbrıs Türkü’nün zor günlerinde,daima yanında bulunduğunu belirterek, mücadale yıllarında çadırlarda yaşamak zorunda kalan Kıbrıs Türkleri için Türk Kızılay’ın Kıbrıs’taki Kızılay ile beraber mühim işbirlikleri yaptığını söylemiş oldu.
 
Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen depremin büyük bir yıkım bulunduğunu ve Kızılay’ın mühim çalışmalarda bulunduğunu özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, depremden dolayı hayatlarını kaybedenlere rahmet diledi.
 
Kızılay tarafınca devletimizde tertipli olarak kan bağışı kampanyası düzenlediğini ve Ramazan ayında iftar yemeği verildiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, ihtimaller içinde bir naturel afet ve istenmeyen vakalar için Kıbrıs’taki Kızılay’ın daima kuvvetli ve hazır olması gerektiğine dikkat çekti.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, kaynak yaratma, güçleri birleştirme ve iyi takımlar oluşturmanın önemine işaret ederek, dünyanın herhangi bir bölgesinde insanlık için Kıbrıs Türk Kızılay’ın daima göreve ve işbirliğine hazır bulunduğunu kaydetti.
 
KKTC’nin, Türk Devletler Teşkilatı’nda yerini aldığını özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, bu ülkelerin yanı sıra İslam Ülkeleri Teşkilatı ve öteki ülkelerde Kızılay’ın güçlenmesi icap ettiğini, KKTC’nin kurumlarıyla çalışmalara katılmaya hazır bulunduğunu altını çizdi.
 
Türk Kızılay’ın yeni yönetim kurulunu kutlama eden Cumhurbaşkanı Tatar, Fatma Meriç Yılmaz’ın başkanlığının hayırlara vesile olmasını diledi.
 
Türk Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz da konuşmasında, meydana getirilen genel kurulun arkasından ilk yurtdışı ziyaretlerini KKTC’ye yaptıklarını söylemiş oldu.
 
Yılmaz, Kıbrıs Türk Kızılay’a bir mobil aracı devrettiklerini belirterek, KKTC’de Genç Kızılay oluşturup, 6 ayda bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.