DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk Sulh Kuvvetleri Gaziler Derneği Genel Başkanı Nusrettin Yuca ve beraberindeki heyeti kabul ederek görüştü. 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk Sulh Kuvvetleri Gaziler Derneği Genel Başkanı Nusrettin Yuca ve beraberindeki heyeti kabul ederek görüştü. 
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yapmış olduğu konuşmada, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde şehitleri andıklarını belirterek, Çanakkale Zaferi esnasında Kıbrıs Türklerinin İngiliz sömürgesinde olmasına karşın Anadolu’ya bağlılığı gösterdiğini söylemiş oldu. Yüce Önder Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletinin bağımsızlığı uğruna verdiği mücadelenin Kıbrıs Türklerinin bağımsızlığı için verdiği mücadeleye esin bulunduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, “Kıbrıs Türkü hiçbir süre Rum-Yunan saldırılarına karşı yılmamış, esarete asla boyun eğmemiştir” dedi. 

20 Temmuz 1974’ten sonrasında Mehmetçik’in adaya ayak basmasıyla Kıbrıs Türkü için yeni bir dönem başladığını ve Kıbrıs Türkü’nün bağımsızlığına kavuştuğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, “Doğu Akdeniz’de ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı bir vatan olarak tarihte yerini almıştır” dedi.  

Cumhurbaşkanı Tatar, ulusal davamızda bu günlere gelinmesinde  mücahitlerimizle Mehmetçiklerin kahramanlıklarının büyük katkıları bulunduğunun altını çizerek yaşamını yitirenleri yad etti. 

Egemen eşitlik ve eşit internasyonal statümüzün kabulü olmadan görüşme masasına oturmayacağımızı belirten Cumhurbaşkanı Tatar, bir antlaşmanın sadece iki devlet zemininde olabileceğini kaydetti. 

Devlet olarak kabul görmenin altını çizen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının verdiği savaşım sonunda kurduğumuz devletin korunmasının önemine vurgu yapmış oldu.  Kıbrıs Türkünün özden gelen müktesep haklarının bulunduğunu ve kendi kendini yönetme hakkına haiz bulunduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkünün hak ve hukukunu korurken devletimizi güçlendirmeye devam ettiklerini söylemiş oldu. İki devlet temeline dayalı siyasete Türkiye Cumhuriyeti’nin tam destek verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm dünyaya Kıbrıs Türküne yönelik meydana getirilen haksızlıkları dile getirirken Kıbrıs Türk halkının egemen eşitlik ve eşit internasyonal statüsünün kabulü için ortaya koyduğu çabanın Kıbrıs Türkleri için büyük ehemmiyet taşıdığını söylemiş oldu. 

Cumhurbaşkanı Tatar şunları kaydetti:

“Görüşme masasına oturmadan ilkin izolasyonların kaldırılmasını, direkt uçuşların başlamasını talep ediyoruz. Bizim devlet başkanlarıyla görüşmemizi, kurum ve kuruluşlarımızın öteki ülke kurum ve kuruluşlarıyla temaslarına karşı Rum tarafının çeşitli engelleme ve engellemelerinin de ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz. Şu sebeple eşitlik bunu gerektirmektedir. Onun ne kadar hak ve hukuku var ise benim de o denli vardır. Tüm bunların olması halinde egemen eşitlik ve eşit internasyonal temelinde bizi çözüme götürebilecek görüşme masasına  oturabileceğimizi söylüyoruz”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.