DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ı kabul etti
12.01.2024 05:05 | Son Güncellenme: 13.01.2024 18:09
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Regaip Kandili benzer şekilde anlamlı bir günde Dr. Suat Günsel Camisi’nin açılışının yapılmasının ayrı önemli olduğuna işaret ederek bu şekilde anlamlı bir açılışta KKTC’yi ziyaret eden Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ı kabul etmekten dolayı duyduğu memnuniyeti paylaştı. 

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin altyapısının güçlendirilmesi mevzusunda Türkiye CUmhuriyeti’nin verdiği desteğin önemine dikkat çekti. 6 Şubat Türkiye depremine değinen Cumhurbaşkanı Tatar, 2024 yılının daha güzel bir yıl olmasını diledi. 

KKTC’nin sürekli olarak geliştiğini yalnız çağdaş değerlerle çelişen izolasyonların artık son bulması gerektirme ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Rum zihniyetinin değişmediğini ve barış sürecine hizmet etmediklerini söylemiş oldu. Atanan kişisel temsilcinin yapacağı görüşmelerle görüşme süreci için ortak zemini araştıracağını özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk tarafının bunu 6 aylık bir süre için kabul ettiğini söylemiş oldu. Resmi müzakerelere egemen eşitlik ve eşit internasyonal statümüzün teyidi ile başlanabileceğini yineleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Rum zihniyetinin ortak zemini yok etmek için uğraşmaya devam ettiklerini söylemiş oldu. 

Yeni açılımlar ve fırsatlarla birçok alanda yürütülen projelerin ve gelişmelerin geleceğimiz için önemine vurgu icra eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanı’nın da devletimizde bulunmasının önemine değinerek gösterdiği ilgi ve yakınlığa teşekkür etti. 

Cumhurbaşkanı Tatar, Ercan Havalimanı’nın ulaşım mevzusunda önemli gelişmeler sağladığına da değindi.  

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da konuşmasında, Ercan Havalimanı’nın peşinden Dr. Suat Günsel Camisi’nin açılışı dolayısıyla adada bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek yeni projeler ve açılışların devamını temenni etti. “KKTC 6 minareli camiye kavuştu. Tekrardan hayırlı olsun” diyen Yılmaz, Kıbrıs Türkleri’nin Regaip Kandili’ni de kutlama etti ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs Türk halkına selamlarını, sevgilerini ve tebriklerini iletti. 

Su projesine değinen Yılmaz, içme suyu sonrası sulama suyu olarak  suyun kullanılması için çalışmaların yapılmakta bulunduğunu belirtti ve su projesi peşinden enterkonnekte sistemle elektrik projesi için de fizibilite çalışmalarının sürdüğünü söylemiş oldu. Tüm adanın Türkiye Cumhuriyeti üstünden Avrupa’daki sisteme entegre olmasını temenni ettiklerini dile getiren Yılmaz, teknik ve mali olarak Türkiye Cumhuriyeti üstünden elektrik sağlanmasının en makul yol bulunduğunu hatırlattı. KKTC’nin yenilenebilir enerji mevzusunda büyük bir potansiyel bulunduğunu kaydeden Yılmaz, sağlık ve eğitim başta olmak suretiyle diğeri alanlarda devam eden çalışmalara değindi. 

Yılmaz konuşmasında, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a iki devlet siyasetinde ortaya koyduğu net duruş dolayısıyla teşekkür ederek Türkiye Cumhuriyeti olarak bu vizyonu paylaştıklarını yineledi. İki devletin müzakeresi olacağını bu mevzuda herhangi bir tereddütün olmaması gerektirme ettiğini de belirten Cevdet Yılmaz, “KKTC’nin önümüzdeki dönemlerde izolasyonlardan kurtulup devlet olarak dünyayla entegre bir halde yoluna devam etmesi yönünde her türlü desteği vermeye hazırız” dedi. Yılmaz, Türk Devletleri Teşkilatı’ndaki gözlemci üyelik ve Azerbaycan ile kurulan ilişkiler benzer şekilde pozitif yönde gelişmelerin ilerleme sağlandığının göstergesi bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.