DOLAR
32,4239
EURO
34,8266
ALTIN
2.402,18
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu’nu kabul etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu’nu kabul etti.
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kabulde yapmış olduğu konuşmada, Rum-Yunan ikilisinin Kıbrıs Türkü’nü tarih sahnesinden silmek için her türlü entrikaya başvurduğunu belirterek, bazı müttefikleriyle beraber uygulanan engelleme ve ambargolarla Kıbrıs Türkü’nü ekonomik olarak çökertip, Rum devletine yama etmek istediklerini söylemiş oldu.

Karşı tarafın Kıbrıs’ı bir Helen adasına dönüştürmekten vazgeçmediğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, bu duruma Türk askerinin engel bulunduğunu altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin yer almadığı Avrupa Birliği içinde varılacak federasyon temelinde çözüm ile Kıbrıs Türkleri ile Türkiye arasındaki bağların koparılmak İstendiğine de dikkat çekti.

Ortaya konulmuş olan iki ayrı eşit egemen devlet siyasetinin kabul gördüğünü belirten Cumhurbaşkanı Tatar, dünyanın Kıbrıs’ta iki ayrı halk ve devlet bulunduğunu kabul ettiğini dile getirdi.

15 Kasım’da KKTC’nin 40’ncı yılının kutlanacağını hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkleri’nin devletinin, 60 yıl öncesine dayandığını ve 1963’te yaşanmış olan olaylardan sonrasında Kıbrıs Türk Yönetimi’nin kurulduğunu kaydetti.

Pile-Yiğitler yol emek harcaması ve Lefkoşa’daki temizlik emek harcamaları esnasında Birleşmiş Milletler Sulh Gücü askerinin sergilediği tavır hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, “Sınırlarımızı korumak istiyoruz. Sınırlarımızı delmek istiyorlar. Sınır ihlalleri ile bizi sınamaya çalışıyor. Sınırımızı korumak ulusal bir meseledir” dedi.

Kara sınırları yanında hava ve denizde de güvenliğin ve barışın sağlandığını özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, “KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliği için Kıbrıs Türk Sulh Kuvvetleri Komutanlığı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı devamlı beraber hareket etmeli. Devamlı yanımızda olan Türk Silahlı Kuvvetleri ve Mehmetçiklere şükranlarımı sunuyor, şehit olan ve hayatta olmayan Mehmetçik ve Mücahitlere  rahmet temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Selçuk Bayraktaroğlu da kabuldeki konuşmasında, Kara Kuvvetleri Komutanı görevine atanıp göreve başladıktan sonrasında ilk ziyaretini Kıbrıs Türk Sulh Kuvvetleri’ne gerçekleştirdiğini söylemiş oldu.

Orgeneral Bayraktaroğlu, Kıbrıs’ta 1999-2001 yılları aralığında Kıbrıs Türk Sulh Kuvvetleri’nde tabur komutanlığı yapmış olduğu dönemde, 1960’lı senelerden beri adada vazife meydana getiren Türk Alayı ve Kıbrıs Türkü’nün senelerdir verdiği mücadeleyi tanıklardan dinlediğini açıkladı.

Kıbrıs’ta 1974 yılından sonrasında sulh ve refah bulunduğunu dile getiren Orgeneral Bayraktaroğlu, Kıbrıs Türk Sulh Kuvvetleri ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın adanın güvenliğini sağladığını altını çizdi.

Kıbrıs’ta Türk bayrağının dalgalanmaya devam edeceğine dikkat çeken Orgeneral Bayraktaroğlu, “Rumlar silahlanıyor yanlış yaptıkları an kaybedecekleri andır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.