DOLAR
32,2543
EURO
35,0768
ALTIN
2.463,84
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cumartesi Hafif Yağmurlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Hakkaniyet Bakanı Yılmaz Tunç’u kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Hakkaniyet Bakanı Yılmaz Tunç’u kabul etti
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Hakkaniyet Bakanı Yılmaz Tunç’u kabul etti.

 
Kabulde, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Okan Donangil de hazır bulunmuş oldu.
 
Türkiye Hakkaniyet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Tatar’a ziyareti ve İsias Otel ile ilgili dava süreci mevzusunda informasyon aktardı.
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yapmış olduğu konuşmada, İsias Otel’de Şampiyon Meleklerin yaşamlarını yitirmelerinin “yürekleri parçaladığını” dile getirerek, depremde yaşamını kaybedenlere rahmet, ailelerine sabır diledi.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, adaletin tecellisi için yapılması gerekenlerin yapıldığını söyleyerek, Yüce Türk adaletine güvenin tam bulunduğunu, davanın takip edeni olmaya devam edeceklerini belirtti.
 
Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Feyzioğlu’nun tüm süreçlerde yol gösterdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, aksamadan sürecin yoluna girdiğini, doğru kararların verilmesiyle vicdanların rahatlayacağını söylemiş oldu.  
 
Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye ile beraber mücadeleyi sürdürdüğüne işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Siz değerli ziyaretçilerimizin acısı bizlerin de acısı” dedi.
 
“Şampiyon Meleklerin adının yaşatılması bizlere düşen en büyük görevdir” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, toplumun beklentisinin de bu yönde bulunduğunu açıkladı. Cumhurbaşkanı Tatar, duyarlılık için Bakan Yılmaz Tunç’a teşekkür etti.
 
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daima KKTC’ye destek bulunduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, iki devletli çözüm konusunu çeşitli platformlarda dile getirdiğini kaydetti.
 
Türk Devletleri Teşkilatı’nda gözlemci üyeliğe değinen Cumhurbaşkanı Tatar, Erdoğan’ın her platformda izolasyonların kaldırılması ve tanınmaya yönelik çağrılarının zeminlerini güçlendirdiğini açıkladı.
 
Erdoğan’ın Yunanistan temasları ve açıklamalarına da değinen Cumhurbaşkanı Tatar, nihai çözüme kadar organik kaynaklar ve enerji benzer biçimde mevzular da dahil ortaklaşa iş yapılabileceği mesajını verdiğini belirtti.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’yi güçlendirme için her türlü düzenleme mevzusunda çalışmaların ve işbirliğinin süreceğini söyleyerek, hakkaniyet ve hukuk sistemi benzer biçimde değişik mevzularda eksiklikler için Türkiye ile değerlendirme ve istişare yapma temennisini dile getirdi.
 
Türkiye Hakkaniyet Bakanı Yılmaz Tunç kabuldeki konuşmasında, Türkiye’de 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremde İsias Otel’de yaşamını yitiren Şampiyon Meleklerin aileleriyle görüştüğünü ve mezarlarını ziyaret ettiğini dile getirdi. 
 
Bakan Tunç, dava sürecinin başladığını, ilk duruşmanın 3 Ocak’ta yapılacağını belirtti.
 
Ailelerin dava süreçleriyle taleplerini de dinlediklerini söyleyen Bakan Tunç, yargıya güvendiklerini, kusuru olan, zarara sebep olanların yargı huzurunda hesabını vereceklerini, davanın sonuna kadar takip edeni olduklarını kaydetti.
 
“Sizin refahınız huzurunuz bizim de refahımız huzurumuzdur” diyen Bakan Tunç, KKTC’nin destekçisi olduklarını, ikili ilişkileri güçlendirme hedefiyle çalışmaya devam edeceklerini altını çizdi.
 
Türkiye Hakkaniyet Bakanı Tunç, bakanlık görevine ulaştıktan sonra Cumhurbaşkanı Tatar’ın kendisini aradığını ve İsias mevzusunda görüşme yaptıklarını bu mevzuya ilişkin Cumhurbaşkanı Tatar’ın ve KKTC kamuoyunun hassasiyetini bildiklerini söylemiş oldu.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.