DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye-Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İş Birliği Cemiyeti Başkanı Rüşat Aydoğan ve beraberindeki heyeti kabul ederek görüştü

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye-Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İş Birliği Cemiyeti Başkanı Rüşat Aydoğan ve beraberindeki heyeti kabul ederek görüştü
10.01.2024 21:21 | Son Güncellenme: 13.01.2024 18:15
2
A+
A-

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’yi ziyaret eden cemiyeti kabul etmekten dolayı kıvanç duyduğunu ifade ederek Kıbrıs ulusal davasına haiz çıkılmasının önemini altını çizdi. 

Yüce Türk milletinin kopmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk halkının zor günler yaşadığını fakat hep direndiğini özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, bağımsız bir Türk devleti olarak savaşım vermeye devam ettiklerini söylemiş oldu. 

Ulusal dava ve mücadelemizde şehit düşenleri yad eden Cumhurbaşkanı Tatar, en güneydeki Türk devleti olarak KKTC’nin, Doğu Akdeniz’de barış ve güvenliğin teminatı bulunduğunu belirtti. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin tam destek verdiği iki devletli siyaseti tüm dünya devletlerine duyurmaya devam edeceklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, bir antlaşma olabilmesi için bir tek iki egemen devletin iş birliği ile mümkün olabileceğini söylemiş oldu.

Federasyon temelinde çözüm dayatmalarının Kıbrıs Türk halkı için birçok çekince içerdiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, iki devletli siyaseti sürdürürken KKTC’nin her alanda gelişmesi ve kökleşmesi için çalışmalara devam ettiklerini deklare etti. 

“Anavatan, yavru vatan, mavi vatan birlikte geleceğe daha güçlü yürüyeceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, sivil cemaat müesseselerinin yürüttüğü çalışmaların ulusal davamız açısından önemine değinerek Türkiye-Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İş Birliği Cemiyeti yetkililerine teşekkür etti.

Türkiye-Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İş Birliği Cemiyeti Başkanı Rüşat Aydoğan da konuşmasında, ulusal davaya sahiplenen Anadolu, Türk devletlerinde ve tüm dünyada devlet olarak sesimizi duyuran kıymetli bir cumhurbaşkanının huzurunda olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti deklare etti. KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’nda yerini alması için ortaya konulmuş olan gayretlerden dolayı Cumhurbaşkanı Tatar’a teşekkür eden Aydoğan, ulusal savaşım lideri Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’ı dualarla andı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.