DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yakın Doğu Üniversitesi’nde düzenlenen 3’ncü Internasyonal Su, 6. Çevre Konferansı’nın Açılış Törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yakın Doğu Üniversitesi’nde düzenlenen 3’ncü Internasyonal Su, 6. Çevre Konferansı’nın Açılış Törenine katıldı
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yakın Doğu Üniversitesi’nde düzenlenen 3’ncü Internasyonal Su, 6. Çevre Konferansı’nın Açılış Törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar açılış töreninde yapmış olduğu konuşmada, Yakın Doğu Üniversitesi’nde internasyonal beklentilere karşılık verecek konuların, internasyonal katılımcılarla düzenlenmesinin önemine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Tatar, internasyonal toplantılarda çevresel etkilerin azaltılması için önerilerde bulunulduğunu sadece adım atılmadığını söylemiş oldu.

Cumhurbaşkanı Tatar, su ve enerji meselesinde sürdürülebilir ve çevreyi korumak için mühim tedbirler alınması gerektiğine dikkat çekerek, atılacak adımların maliyetli ve zorlukları bulunduğunu sadece Kıbrıs adasını koruyup gelecek nesillere daha iyi şartlarla bırakmanın bir vazife bulunduğunu altını çizdi.

Mevcut nesillerin günümüzde gelecek nesillerin kaynaklarını tüketerek hareket ettiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Doğaya zarar veren çevresel etkisinde bırakır, istatistiklere bakıldığında ülkemiz ve Türkiye’de düşüktür sadece birkaç büyük ülkenin oranı büyüktür” dedi.

Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Türkiye’den su getirmekle büyük bir hizmet yapıldığını ve suyu Rum tarafıyla paylaşmaya hazır olduklarını özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Anadolu’dan daha ilkin denize akan suyun ülkeye getirilmesi ile büyük kazanım elde edildiğini dile getirdi.

Nüfus artışı ve değişik gelişmeler sebebiyle suyun verimli kullanılması gerektiğine vurgu icra eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Artan nüfus ve ihtiyaçlardan dolayı daha çok refah beklentileri kaynaklar üstünde baskı yaratıyor. Tutum ve verimlilik için teknolojiden yararlanarak hareket edilmeli” diye konuştu.

Türkiye’den çift yönlü kabloyla elektrik getirilmesi mevzusundan bahseden Cumhurbaşkanı Tatar, daha ucuz ve güvenli olan Türkiye üstünden Avrupa Birliği’ne bağlanılacak enterkonnekte sisteme dahil olması için Kıbrıs Rum tarafına teklifte bulunulduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, çift yönlü kablo yardımıyla Kıbrıs’taki yenilenebilir enerjininde karşı tarafa aktarılabileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kırgızistan’da geçen hafta katılmış olduğu Enerji Yatırımları ve İşbirliği Konferansı’ndadağdan akan suların enerjiye dönüştürülmesinin görüşüldüğünü dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.